Ekonomija

Pojačan nadzor u turističkim centrima, na terenu 70 inspektora

Herceg Novi

Uprava za inspekcijske poslove počela je još od 11. juna da sprovodi pojačani nadzor u primorskim opštinama i planinskim turističkim centrima, sa 70 inspektora.

Oni obavljaju kontrole prema planu Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, kao i po prijavama, koje u znatnom broju pristižu od građana iz svih primorskih opština, saopštili su iz Uprave.

Najveći broj prijava usmjeren je na oblast radnih odnosa, sanitarno-higijenske uslove u hotelima, pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga i zaštitu ekonomskih interesa potrošača.

Ekipe Uprave za inspekcijske poslove, koje će obavljati pojačan inspekcijski nadzor u toku ljetnje turističke sezone, čine inspekcije rada, zaštite i zdravlja na radu, zdravstveno-sanitarna, turistička, tržišna, kao i ostale inspekcije koje će se uključivati po potrebi.

Obavljaće nadzor ispunjenosti uslova za obavljanje djelatnosti, posebno kod objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra, izdavanje fiskalnih računa, utvrđivanje porijekla robe, kao i nadzor u ugostiteljstvu, trgovini i zanatstvu.

Takođe i nadzor bezbjednosti vode za piće u hotelima i odmaralištima, izdavanje fiskalnih računa za usluge plažnog mobilijara, nadzor turističkih agencija, vodiča i izletničkih programa, kao i nadzor u pogledu zapošljavanja, radnih odnosa i zaštite na radu, posebno na gradilištima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari
Gost
Stari

Koi glume da rade toboze nesto

caca
Gost
caca

Ima li dje špijunčine Andrića ,što ima nelegalnu autolimarsku radnju u Meljine

Send this to a friend