Ekonomija

Pokrenuli peticiju za zaustavljanje prodaje Instituta “Simo Milošević”

Koalicija Socijaldemokratske partije i Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija pod nazivom SDP – URA Vazda, pokrenula je prikupljanje potpisa podrške građana Herceg Novog za zaustavljanje prodaje Instituta “Simo Milošević” u Igalu.

Iz te koalicije je saopšteno da bi moratorijum na prodaju trebalo da važi do ulaska Crne Gore u Evropsku uniju (EU), kada bi taj veliki potencijal za zdravstveni turizam ovog dijela Evrope dobio pravu valorizaciju.

“Do tada je potrebno spriječiti prodaju imovine, koju su Demokratska partija socijalista (DPS) i sateliti planirali da prodaju nepoznatoj firmi, koja se u međuvremenu ugasila, za samo deset miliona eura, koliko je recimo plaćena šteta u slučaju Limenka”, navodi se u saopštenju.

Iz te koalicije je saopšteno da je njihov cilj očuvanje tog ogromnog resursa, zadržavanje 700 radnih mjesta i nastavak osnovne djelatnosti Instituta. Uz to, rezultati poslovanja pokazuju da Institut i u današnjim uslovima posluje pozitivno, a sigurni su da prostora za napredak ima i dalje.

“Zbog toga smo i prije nekoliko dana pokrenuli inicijativu za spriječavanje prodaje koju je do sada potpisalo preko 450 naših sugrađana koje obilaze naši mladi volonteri”, dodaje se u saopštenju.

“Od sjutra će naši kandidati za odbornike sa liste SDP-URA Vazda, kao i naši mladi aktivisti na štandovima prikupljati potpise podrške inicijativi za spas Instituta, za koju smo sigurni da će dobiti ogromnu podršku svih naših sugrađana, jer minut je do 12 i za banju i Herceg Novi i zbog toga se zajednički moramo izboriti za interes našeg grada”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kontra
Gost
Kontra

Ne dat im još tih par firmi što je ostalo, ništa ne ostade…

cao
Gost
cao

dosta je lopovluka – privatizacije! najveca prevara naseg modernog drustva

Send this to a friend