Ekonomija

Pokret Odupri se: Katnić poručuje da sadimo luk, Radulović da uživamo

Prostorna politika u Crnoj Gori je tragikomična i vodi se bez ikakve odgovornosti nadležnih pred građanima, saopštio je pokret “Odupri se – 97.000”, reagujući na današnju izjavu ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića o situaciji u Nacionalnom parku Durmitor.

<<<Radulović: Bungalovi na Žabljaku će se graditi ako je to interes većine građana<<<

“Dobro osjećamo posljedice činjenice da Vlada uvijek stavlja interese povlaštenih pojedinaca u odnosu na stručne procjene, racionalno i zakonski propisano korištenje prostora. Zbog toga i pružamo otpor”, naveli su u tom pokretu.

Kako su istakli, Radulovićeva izjava o planovima u NP Durmitor je, nakon izjava glavnog specijalnog tužioca, još jedan primjer kako nadležni percipiraju građane.

“Katnić nam je poručio da sadimo luk, a Radulović poručuje: “Uživajte!”. Sigurno su i građani Bara “sa uživanjem” provodili noći na ulici, dok su branili prolaz teškoj mašineriji i dok ih je uz upotrebu sile privodila policija. Sigurno su “uživali” dok su plakali uz ogradu bivšeg parka dok su padali čempresi. “Uživajte!”, reče Radulović i ostade živ”, kazali su iz pokreta Odupri se.

Oni su upitali smatra li Radulović da on nije odgovoran kada kaže da “Žabljačani nemaju potpunu informaciju” o projektu koji bi mogao da potpuno izobliči prostor u kom žive.

“Da li je kao ministar održivog razvoja odgovoran jer građani na Žabljaku nemaju “potpunu informaciju” o tome što se uz obalu Crnog jezera obaraju zdrava stabla jer “predstavljaju opasnost za posjetioce i objekte”? Da li će Radulović, kao danas Žabljačanima, i građanima Bara poručiti da “uživaju” u bivšem parku dok sada pola vijeka moraju da čekaju na hladovinu ispod novih čempresa, jer su stari pali kao zaludne, nesrećne žrtve jedne prevaziđene politike”, dodaju u pokretu Odupri se.

Oni su postavili pitanje građanima – zar nije vrijeme da se odupru tom nipodaštavanju i nazadnom jeziku kojim im se nadležni obraćaju?

“Njihovoj umišljenosti, odnarođenosti i odsustvu osjećaja odgovornosti. A najviše od svega njihovoj katastrofalnoj politici koju sprovode na svim nivoima i uništavanju prirodnih ljepota naše države! Jer mi smo država”, poručili su iz tog pokreta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tajfun
Gost
Tajfun

Nemojte vi braniti Crnu Goru,kumim vas BOGOM,koga je god branila politika koju ste vi slijedili,prosli su katastrofalno!

NBA
Gost
NBA

NIJESTE NIZASTO DRUGO ! BRUKA VASA ,PA PODUPIRITE KOLIKO HOCETE! JER CE POBIJEDITI COJSTVO, I NASA DRZAVA CRNA GORA!!!

Mućak
Gost
Mućak

Drzava Crna Gora ce pibijediti to si u pravu, a ova vlast i DPS lideri i korumpirani policajci i ostali koji na usno rade svi cete u zatvor.. DPS nije crna gora , Crnu Goru cine gradjani a ne skkupina kriminalaca koja razgradjuje Crnu Goru.

Mufon
Gost
Mufon

Mucak su upravo “gradjanski” protesti jer nijesu gradjanski. Da, Crnu Goru stvarno ne cini samo DPS, nego, na zalost, i oni koji bi da je nema, ni da joj se ime pominje. Crnu Goru zaista ne cini teski period tranzicije i rezervat za mnoge “zshvalne” izbjeglice devedesetih, no i njihova integtacija u crnogorski politicki i drustveni zivot, sto nam se… Više »

Mufon
Gost
Mufon

Sto je ovo, nije sibota a “gradjani” su i danas na ulici…? Registrujte tu nvo pa kolektivno komentsrisite provodeci deefovsku politiku…

Bnjj
Gost
Bnjj

Strasno je u kakvoj drzavi zivimo.Jedina spas za CG je da se uvedu otvorene liste.Ova vlast se ponasa kao da je drzava njen licni posjed

Mufon
Gost
Mufon

Necete gledat otvorene liste, nijesu obavezne.

Bnjj
Gost
Bnjj

Da bi ti bio na budzetu,da se nastavi negativna selekcija I unistenje

Nera
Gost
Nera

Pokret odupri se opet ne progovara o privatizaciji instituta Simo Milosevic,nego ćuti kao riba.
Čim se ,sa srećom završi ova privatizacija, zaboravite će vas do sledeće privatizacije,pa sve tako dok ne shvatite o čemu se ustvari radi.

Slavko
Gost
Slavko

Sta cete vi? Da se Crna Gora dovede u red?

Markisa
Gost
Markisa

97000 sami sebe ukopavate

Send this to a friend