Ekonomija

Pokušaj šverca ne može da zamagli perspektivu duvanske industrije

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović vjeruje da duvanska industrija ima perspektivu u Crnoj Gori. On je to saopštio novinarima nakon susreta sa predstavnicima Saveza sindikata Crne Gore, a povodom vijesti da je prošle nedjelje u privatnom skladištu zaplijenjeno oko osam hiljada paketa cigareta različitih brendova vrijednih oko četiri miliona eura, čiji je dio proizveden u Novom duvanskom kombinatu u Podgorici.

“Postupanje bilo kog pojedinca ne može da znači presudu perspektivi duvanske industrije u Cnroj Gori… ne može da je zamagli”, naglasio je Simović.

On je istakao i da će uskoro da traži sastanak sa izvornim strateškim partnerom kako bi u tom dijalogu čuo šta su njihove namjere. Novi duvanski je Vlada prije godinu, ugovorom o dokapitalizaciji, predala kompaniji BMJ Industries FZ-LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Ugovor o dokapitalizaciji se prati. Formiran je nadzorni odbor koji prati obaveze partnera. Moje informacije od prije deset dana pokazuju da su intezivirani radovi na gradnji nove hale, da su u zamahu građevinski radovi, da je bila u toku nardužba opreme, i da je započeta procedura da se dio opreme koji je ostao u starom Duvanskom preda novoj fabrici. Pratimo stanje, i nadzorni odbor daće svoj izvještaj”, rekao je Simović.

On je čestitao policiji i tužilaštvu na akciji u kojoj su spriječili, kako se sumnja, šverc cigareta iz Novog duvanskog kombinata.

“To je jedan novi prilog konstataciji da svi u ovoj državi moramo da poštujemo sistem pravne države. Svi koji pomisle da mogu biti van domašaja državnih institucija dobijaju i dobiće ovakve odgovore”, kazao je Simović.

Mediji prenose da zbog ovog slučaja, policija traži predsjednika borda direktora Novog duvanskog Isata Boljevića, koji je u firmi predstavnik arapskog partnera.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nisa
Gost
Nisa

Sve ste pokrali tako da ovo nece otjerati strane investitore jer ih nije ni bilo. Ovaj Boljevic nije predstavljao(zastupao)stranog investitora nego naseg domaceg tajkuna

Virus
Gost
Virus

Ovome je kao milo ?

milan
Gost
milan

ja bih pitao g-dina Simovica zasto ne nosi majcu sa rol kragnom?

Psiho Recesija
Gost
Psiho Recesija

“Svi koji pomisle da mogu biti van domašaja državnih institucija dobijaju i dobiće ovakve odgovore.” Tu se, pretpostavljam, računaju i tajkuni kojima ste dozvolili da duguju stotine miliona poreza? Vazda imate finu priču…

Send this to a friend