Ekonomija

Politika ostala u Kremlju, Rusi i dalje vole Crnu Goru

Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada, kaže poslovica, a na primjeru pokazuju ruski mediji koji su posle niza negativnih tekstova o Crnoj Gori priznali da naša država i ove godine ima uspješnu turističku sezonu. Zanimljivo, potvrdili su i informaciju da ruskih turista nije manje u Crnoj Gori nego ranije, već smatraju da je taj broj na istom nivou kao prethodne godine.

Specijalizovani portal iz oblasti turizma “Turprom” (turprom.ru), objavio je tekst o ovogodišnjoj sezoni u Crnoj Gori, u kojem je istaknuto da naša država i pored člasnstva u NATO nije izgubila turiste sa ruskog tržišta.

“Nacionalna turistička organizacija saopštila je da u Crnoj Gori boravilo 14 odsto više turista iz Rusije nego lani. Stručnjaci iz oblasti turizma iz Rusije kažu da je cifra o rastu donekle pretjerana, te da je na nivou od prošle godine. Međutim i taj rezultat je uspjeh, pogotovo imajući u vidu negativnosti koje je Crna Gora dobila učlanjenjem u NATO”, navedeno je u tekstu “Turprom-a”.

U Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore su nedavno kazali da je od početka godine evidentan porast broja turista i ostvarenih noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

“Posebno nas raduje činjenica da smo imali više nego uspješnu predsezonu, ali i to što tokom glavne sezone bilježimo pozitivne rezultate. Za prvih šest mjeseci u Crnoj Gori je u kolektivnom smještaju boravilo blizu 349.000 turista (18 odsto više), a ostvareno je skoro 1.212.000 noćenja, oko 15 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine”, saopštili su u NTO Crne Gore.

Kada je riječ o ruskom tržištu, prema zvaničnim statističkim podacima NTO u hotelskom smještaju tokom prvih šest mjeseci 2017. godine boravilo je blizu 30.000 turista iz Rusije što je za oko 14 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

“Broj ostvarenih noćenja turista iz Rusije u hotelskom smještaju je i više nego učetvorostručen, oni su za prvih šest mjeseci ostvarili više od 179.000 noćenja”, objasnili su u NTO.

Doputovalo 13.000 gostiju iz Rusije

Tokom prethodna dva mjeseca, prema podacima Aerodrom Tivat, bilježi se prosječan rast prometa putnika sa ovog tržišta do 22 odsto i rast prometa aviona do 20 odsto. Samo tokom početka mjeseca na Aerodrom Tivat doputovalo je 13.000 putnika iz Rusije, što je 15 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a obavljeno je 68 rotacija što je za 16 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darko
Gost
Darko

Boli koga uvo za politiku…

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Usluga nije Dobra..ima jako puno stvari Koje su loše

crnogorac
Gost
crnogorac

I treba da se bilježi rast kad su gosti prezadovoljni ponudom i uslugom! Moram reći tekst je, u stilu CDM-a, više nego glup. Militarna orijentisanost globalno ne utiče na odabir turističkih destinacija, pojedinačni slučajevi nijesu za analizu ali je to prekompleksno za ovaj portal.

russ
Gost
russ

Nikad ,moj Markonii,ovo je nama mnogo važnije no plate,posao,medicina,obrazovanje itd. Od ovakvih i sličnih novosti mi živimo evo skoro 30 godina.

Markonii
Gost
Markonii

Kad će nam plate porasti bar 20 eura kad je sve ovako sjajno i bajno ?

Markonii
Gost
Markonii

Haha ovi sto udaraju minuse su toliko ispranog mozga da ga vise ni ne koriste, kad treba da misle oni ukljuce RTCG da cuju sta kaze gospodar kako da se ponasaju ahahha e sprdnje

Send this to a friend