Ekonomija

Poljaci negativno iznenađeni odlukom Savjeta da im ne prodaju Luku Bar

Nakon što je Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte Crne Gore juče odlučio da poništi tender za prodaju akcija u kompanijama AD Luka Bar i AD Montekargo, oglasili su se uz poljske kompanije, OT Logistics koj su akcije trebale da budu prodate. Iz te kompanije kažu da su negativno iznenađeni odlukom predstavnika crnogorske vlasti, te da o tome nijesu zvanično obaviješteni.

“Namjera Savjeta da poništi tendere je u potpunosti neshvatljiva za OT Logistics, imajući u vidu dosadašnji tok i razvoj tenderske procedure, kao i uspješno zaključene pregovore sa Tenderskom komisijom”, istakli su iz ove kompanije.

Dodaju, da ih naše nadležne institucije o ovoj odluci još uvijek nijesu zvanično obavijestili.

„Iznenađeni smo odlukom Savjeta za privatizaciju Crne Gore, posebno imajući u vidu potpunu transparentnost privatizacionog procesa u kome smo učestvovali. Pregovori su uspješno zaključeni u martu ove godine i u međuvremenu nismo primili bilo kakve signale koji bi ukazivali na mogućnost otkazivanja tendera. Trenutno istražujemo ovo pitanje i obavjestićemo tržište o bilo kakvim novim događajima nakon prijema zvaničnog objašnjenja od predstavnika crnogorskih institucija”, rekao je izvršni direktor kompanije OT Logistic, Zbignjev Novik.

OT Logistics je krajem marta zaključio pregovore sa Vladom Crne Gore o kupovini akcija u kompanijama Luka Bar AD i AD Montekargo. Nakon zaključenih pregovora OT Logistics je ponudio 8,52 miliona eura za 30 odsto akcija AD Luke Bar i 2,5 miliona eura za 51 odsto akcija AD Montekarga u državnom vlasništvu. Kompanija se obavezala da sprovede investicione programe u obije kompanije u ukupnoj vrijednosti od 17,45 miliona eura, kao i da zadrži sve radnike, poštujući sve stavke postojećih kolektivnih ugovora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milijarder
Gost
Milijarder

Imaju poljaci stedjeli

Sramota Vlade!
Gost
Sramota Vlade!

Investitori iz EU, molimo vas da nas zaobidjete. Kod nas su dobrodosli samo investitori iz EGZOTICNIH zemalja!

Sramota Vlade!
Gost
Sramota Vlade!

Naravno da su iznenadjeni kada predstavnici nase Vlade NE ZNAJU sta hoce! Poigrali su se sa ozbiljnom evropskom kompanijom i konzervirali stanje u Luci, koja je sve sem ekonomski uspjesno preduzece kakvim se odrase da ga predstave ovih dana. Sramota me je sto sam gradjanin Crne Gore.

Send this to a friend