Ekonomija

Pomjeren let Pariz – Podgorica, putnici razočarani; Air Montenegro objasnio zašto

Air Montenegro

Redakciji CdM-a obratilo se više građana koji su saopštili da su razoračani što je kompanija Air Montenegro, let iz Pariza za Podgoricu koji je bio zakazan za 7. jul pomjerila za 9. jul, jer naglašavaju da su im time uskraćena dva dana boravka u Crnoj Gori. Iz Air Montenegra su CdM-u kazali da su o pomjeranju leta odmah obavijestili putnike, i pojasnili koje su alternativne mogućnosti u takvim situacijama.

“Air Montenegro detaljno i kontinuirano prati ponudu i potražnju na tržištu i u skladu sa tim prilagođava i unapređuje poslovanje kako bi se postigla što efikasnija racionalizacija. Sve to obavljamo vodeći računa o svim našim putnicima i poštujući sva njihova prava. Iz istog razloga je let iz Pariza za Podgoricu koji je zakazan za 7. jul pomjeren za 9. jul. o čemu su putnici odmah obaviješteni”, kazali su CdM-u iz kompanije Air Montenegro.

S obzirom na to, dodaju dalje, da se u cijeloj Evropi svakodnevno otkazuje veliki broj letova zbog problema na aerodromima u vidu manjka ljudstva i tehničke podrške, ali i drugih brojnih razloga, podsjećaju sve njihove putnike da, u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima u vazdušnom saobraćaju koji važi na prostoru Crne Gore i koji je usklađen sa EU propisima, a koji se nalazi i na sajtu Air Montenegro , mogu naći detaljnije objašnjenje o pravima putnika na njihovim letovima u ovim situacijama.

“Između ostalog i da: ukoliko storniramo let, ne obavimo let u razumnom roku shodno redu letenja, ne zaustavimo avion u mjestu opredjeljenja putnika ili prekida njegovog putovanja, ili prouzrokujemo da putnik izgubi vezani let na kojem ima potvrđenu rezervaciju, Air Montenegro će uz saglasnost putnika ponuditi sljedeće opcije: da preveze putnika našim prvim narednim redovnim letom na kom ima mjesta, a bez dodatne naplate, i, ako je potrebno, produži rok važenja karte, da putnika rerutira do odredišta prikazanog na karti našim letovima ili letovima drugih prevozilaca, ili nekim drugim, zajedno dogovorenim, javnim redovnim prevoznim sredstvom i u odgovarajućoj klasi prevoza. Ako su tarifa i naplate za izmijenjeni ruting niži od iznosa koji je putnik platio Air Montenegro će izvršiti povraćaj razlike, kao i da obezbijedi refundaciju”, pojašnjavaju iz Air Montenegra.

Putnik može da odabere onu opciju koja mu shodno planovima putovanja najviše odgovara.

“Air Montenegro kao odgovorna kompanija, u svakom trenutku nastoji da obezbijedi najbolju moguću uslugu svim svojim putnicima, istovremeno vodeći računa da maksimalno racionalizuje poslovanje”, zaključuju iz kompanije.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Moja omiljena avio kompanija zar su mogli a poslovno samo njima putujem

Maka
Gost
Maka

Boze me sacuvaj ovoga rasula

Aoog
Gost
Aoog

600e je obestecenje..

Danijel
Gost
Danijel

Đe nestade Bojanic, Grobar Crnogorskog Avioprevoza?

kakoe
Gost
kakoe

a posa je sigurno nedje da svojom ekspertizom pogasi sto ima od preduzeca uredno primajuci naknadu za godinu dana zbog fenomenalno odradjenog posla kao ministar/apostol/ekspert

CH ci
Gost
CH ci

Air Montenegro ,,kao odgovorna kompanija,,????
Da bili nekad
Ali sada sta rade ulaze u grupu kompanija koji su,, rizicni,, da se sa njima putuje.

Stavra
Gost
Stavra

Sramno sto se radi sigurno nemaju dovoljno putnika pa ajde da sacekamo jos koji dan nije se tako prije radilo dok je bio ma u zivot nego se postovalo sve pa ako im se avion pokvari ili neki problem imaju inajmljivali su avion da prevezu putnike

Raspad
Gost
Raspad

Ako punik nema para da plati ta dva dana ili apartman u koji je bio nema slobodno dva dana,sto ce da radi.
Obavjestili putnike umjesto 7og let vam je 9 og,bas professional no odradjeno.

Vrpic. Mne
Gost
Vrpic. Mne

Ova je kompanija osnovana sa 1€ jednim eurom. A ulaganja u kompaniju 43 miliona i sve i dalje prevara

Antivirus
Gost
Antivirus

Kako vodite racuna o putnicima kad ste ih sve preveslali???

Paris
Gost
Paris

Rezervisali smo hotel na 10 dana i vi nam vasom voljom uzimate 2 dana odmora.Da promijenimo kartu cijene su astronomske .I ne govorite istinu da ste kontaktirali putnike.Hoćete elitni turizam .Jednom riječju SRAMOTA

Cin cin
Gost
Cin cin

Vidji im odgovor?!?! Kakvi dlietanti. Niste napunili avion pa ajde da ispalimo narod koji je kupio kartu. Ee nesrece

Rajjko
Gost
Rajjko

Ugasili normalnu kompaniju i otvorili ovo experti. Ima jos godinama da se borimo sa expertskim odlukama kukala nam majka

adi
Gost
adi

rezervisali smo kartu New York 06 juli -Paris 07 juli
sada moramo cekati 2 dana na aerodrom sa malom bebom

sta da radimo ,
nemam odgovora

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Pitajte Dritana , ova smijesna kompan8ja jje osnovana u njegovo vrijeme

Klavijaturista
Gost
Klavijaturista

Sto bismo da nam nije vas iz Nev jorka

Avdija
Gost
Avdija

Hahaha kasne DVA DANA. Kakvo zastidje.

Njegoš
Gost
Njegoš

Ima li putnik pravo da pomjeri let ili samo 2MNE??

Jelena
Gost
Jelena

Mogu ih razumjeti.Crnogorci to jednostavno izmijene znam kada smo letjeli iz Njemačke morali smo non stop da zovemo da li je siguran Let ili ima promjena.I losa navika im je da ne pozovu za izmjene na vrijeme da obavijeste Narod.Sto nema kod drugih Agencija.

Send this to a friend