Ekonomija

Popadić otišao iz Rudnika uglja sa 75 hiljada eura otpremnine

Slavoljub Popadić

Dojučerašnji izvršni direktor Rudnika uglja Slavoljub Popadić iz te kompanije otići će sa otpremninom od oko 75 hiljada eura, piše Dan.

Danu je iz Rudnika uglja rečeno da je Popadić otišao na sopstveni predlog sa otpremninom od 24 njegove plate.

Novi predsjednik borda direktora Dušan Janjušević kazao je za Danu da je Popadić na prvoj sjednici odbora direktora informisao prisutne o rezultatima poslovanja kompanije u prethodnom periodu nakon čega je podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa, koji je usvojen na sjednici.

“Na njegovo mjesto imenovan je Milan Lekić, diplomirani inženjer rudarstva”, rekao je Janjušević.

On nije mogao tačno reći koliki iznos otpremnine sleduje Popadića, ali je kazao da se radi o 24 zarade. Kada je u pitanju visina zarade, Popadić je prije deset dana u izjavi za Dan saopštio da mu je plata 3.124,25 eura. Kada se taj iznos pomnoži sa 24, dobija se otpremnina od 74.982 eura.

Kada je u pitanju odlazak Popadića iz Rudnika uglja, na njegov zahtjev, koji je protumačen u javnosti kao sporazumni odlazak, vrijedi podsjetiti da prema Zakonu o privrednim društvima, izvršni direktor se može razriješiti dužnosti i bez obrazloženja.

Tako, član 174 ovog zakona kaže da „odbor direktora može razriješiti izvršnog direktora i prije isteka mandata, bez navođenja razloga, u kom slučaju izvršni direktor može tražiti isplatu otpremnine u skladu sa ugovorom zaključenim sa predsjednikom odbora direktora. To znači da je Popadić dobrovoljnim odlaskom samo izbjegao sigurnu smjenu, odnosno da mu u njegovoj biografiji ne piše da je razriješen s pozicije izvršnog direktora neke kompanije.

Popadiću je mandat isticao u septembru naredne godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Petar
Gost
Petar

Zasto bi mu dali plate za 2god a da ne radi??? Odje sve strucnjaci. Zato smo odje dje jesmo

Roro
Gost
Roro

E to je DPS

Milija
Gost
Milija

e koliko ih je do sada decenijama unazad ovako radilo pa vrlo brzo ponovo zasnuju radni odnos

Bojan D.
Gost
Bojan D.

Zalisosna nam majka …uvijek sam se pitao ko je ova aristiokratija i kakvi su to potencijali da pokriveni zakonom elegantno tamane Drzavu

cita
Gost
cita

Malo, trebali ste zaokruziti na 100 hiljada

djoko i verica
Gost
djoko i verica

Zasto otpremnina , ..sramno..Dje je sad Milutin Ďukanovic…je li ovo posteno

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Vazda im je malo…

Mico zabrdje
Gost
Mico zabrdje

Ahahahahahahahaaa

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Sramota. Da se na ovaj nacin dijele nase pare. Zar se nije migao naci drugi pravji nacin za smjenu a da ne kosta ovoliko???

Send this to a friend