Ekonomija

Popović: Upravni odbor JP za nacionalne parkove snažno opstruisan

Nebojša Popović

Kao predsjednik Upravnog odbora JP za nacionalne parkove koristim priliku da obavijestim javnost, a zbog jučerašnje reakcije jednog političkog subjekta, da su zaključci UO JPNPCG o stanju u NP zakonska i profesionalna obaveza i dužnost tijela kojim rukovodim. Veoma je indikativno da je prva reakcija na zaključke UO jednog državnog preduzeća, stigla od jednog političkog subjekta, a ne od direktora preduzeća, što, nažalost, bjelodano šalje poruku da neko u Crnoj Gori smatra da su državna preduzeća partijski feudi, kazao je Nebojša Popović, predsjednik UO JP za Nacionalne parkove Crne Gore.

<<<Demokratski front: Popović prevarama pokušava diskreditovati Kljajević, najbolje bi bilo da se vrati u Sputnjik<<

“Kao neko ko nikada nije bio član nijedne političke partije, niti danas posjeduje bilo čiju partijsku knjižicu, takođe nisam sklon da razmišljam na način koje je državno preduzeće ili pozicija dodijeljena kojoj partiji. Niti me to interesuje, niti me to vodi u mom radu kao predsjednika UO NP, niti će me ikada voditi. Ako nekoga, ipak, interesuje, ne mali broj puta na glasačkom listiću sam zaokruživao upravo politički subjekt koji je juče neprimjereno reagovao, međutim, ponavljam, nikada nisam bio član niti jedne političke partije, niti će me takav motiv ikada voditi u profesionalnom djelovanju”, kazao je Popović.

Stoga, naglašava da on, a naročito UO, nikako ne opserviraju pojedince, iz koje god društvene grupe ili organizacije dolazili, već rezultate koji iza njih stoje, a takođe, isto tako smatra da iza svakog rezultata, bilo dobrog ili lošeg, mora da stoji odgovornost, te da je krajnje vrijeme da principi odgovornosti i transparentnosti zažive u crnogorskom društvu.

“Zbog svega, naročito želim da naglasim da kada je UO upozorio na nezavidno stanje u NP koji predstavljaju 7,7 odsto najljepše teritorije Crne Gore, nikako se nije vodio bilo kakvim preferencijama u smislu ko je pripadnik koje politike, partije, nacije ili vjere, već samo i isključivo preferencijama državnoga interesa Crne Gore. Želim da vjerujem da je jučerašnji politički istup prije plod nepoznavanja prirode i suštine rada UO nekog preduzeća, a ne loša namjera. Upravni odbor neke firme upravo postoji da bi upravljao, nadzirao rad i zacrtavao magistralne politike nekog preduzeća, pa i Nacionalnih parkova”, navodi Popović.

Navodi da je Upravni odbor snažno opstruisan, pa tako i na njegove konstantne dopise menadžmentu nijesu na zakonom propisan način dobili brojne informacije o poslavanju firme koje je uredno tražio.

“Zbog čega je to tako, ne bih nagađao, ali dok sam ja na čelu Upravnog odbora to se neće tolerisati”, naglašava Popović.

Ponavlja, na ovu poziciju nije došao ni iz ličnih, ni iz političkih, ni iz partijskih razloga, već samo zbog toga da koliko je u njegovoj moći, kao ekonomista i čovjek koji voli Crnu Goru svim svojim bićem, doprinese.

“Dok sam na čelu UO vodiću se principima javne odgovornosti, profesionalnosti, pristojnosti, transparentnosti i efikasnosti. Odazvao sam se pozivu Premijera Zdravka Krivokapića zato što snažno vjerujem da dijelimo iste principe. Brojne neistine, kako o poslovanju firme, tako i o meni lično, koje su se našle u jučerašnjem saopštenju neću komentarisati jer mi to ne dozvoljava pozicija koju trenutno obnašam, već ću svojim djelima pokušati, koliko je to moguće u ovako izazovnom društveno-političkom trenutku, da doprinesem i preduzeću i Crnoj Gori”, navodi Popović.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
No_ne
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
No_ne
Gost
No_ne

Ko je postavio kapiju na stepenicama koje vode do plaze na Tankom rtu. Jedina plaza u CG na kojoj je zatvoren priaz.

Send this to a friend