Ekonomija

Popović: Vlada posvećena kapitalnim projektima u Danilovgradu

Foto: Miloš Popović

Vlada Crne Gore u nacrtu budžeta za 2023. godinu pokazala je posvećenost Danilovgradu sa planiranim izdvajanjima za našu opštinu od 3.173.002 eura, saopštio je predsjednik Izvršnog odbora URA u tom gradu Miloš Popović. 

“Sve naše sugrađane raduje činjenica konačno rješavanje puta Danilovgrad -Spuž preko Martinića gdje su planirana sredstva u budžetu za ovu investiciju 822.001,00 eura. Vlada Abazovića je, što nas sve posebno raduje, odlučila da planira sredstva za sanaciju puta od ogromnog značaja za razvoj turizma u našem gradu na relaciji Danilovgrad – Manastir Ostrog (iznos za ovu stavku je 165.001,00eura)”, naveo je Popović.

Vlada Crne Gore, prema njegovim riječima, “na zadovoljstvo svih građana u našoj opštini”, stavila je akcenat na realizaciju projekta u kompleksu UIKS-a u Spužu u iznosu od čak 2.006.000,00 eura.

“Vlada je pokazala i posvećenost rješavanju bezbjednosti saobraćaja na magistralnom putu Danilovgrad -Podgorica, izgradnju trotoara i bulevara i za ovu investiciju u kapitalnom budžetu Vlada je planirala iznos od 150.000,00 eura. U sklopu rješavanja infrastrukturnih problema na teritoriji naše opštine Vlada je planirala i rekonstrukciju dijela magistralnog puta ka Nikšiću (tunel Budoš -Danilovgrad) i za ovu investiciju planiran je iznos od 30.000,00 eura”, zaključio je Popović.

Send this to a friend