Ekonomija

Poreski dug Opštine Ulcinj dostigao cifru od 11 miliona eura

Ulcinj

Opština Ulcinj još uvijek nije podijelila rješenja o porezu na nepokretnosti za 2019. godinu iako je zakonska obaveza da se porez obračunava do 30 .aprila, da prva rata dospijeva 30. juna a druga 31 oktobra. Ta informacija dijelom je potvrđena i u Sekretarijatu za budžet i finansije u kome je rečeno da podjela rješenja kasni ali da je počela ovih dana, piše Dan.

“Skupština je kasnila sa usvajanjem odluka. Mi smo bili ažurni i čim smo dobili odluke, štampali smo rješenjačija je podjelautoku”, objasnili su u Sekretarijatu za budžet.

Prema zvaničnim podacima ukupni razrezani porez na nepokretnosti za prošlu godinu iznosi preko 2,7 miliona eura, dok je naplata iznosila manje od 700.000 eura, što znači da je stopa naplate poreza na nepokretnosti za 2018. godinu oko 30 odsto. Još 2017. godine, ukupna potraživanja Opštine na osnovu poreza na nepokretnosti iznosila su 9,5 miliona eura. A kako taj nivo potraživanja ima trend rasta, odnosno negativan trend po Opštinu, ta brojka dostigla je i cifru veću od 11 miliona eura, odnosno rekordan nivo. Samo za period od 2013. do 2017. godine nenaplaćena potraživanja iznose preko 5,5 miliona eura. Dug do 2014. godine realno je nenaplativ zbog zastare koja je propisana Zakonom o poreskoj administraciji, a u kojem se ističe da poreski dug zastarijeva u roku od pet godina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gramat
Gost
Gramat

Cifra nije isto što i iznos. Cifra je samo pojedinačna ,,brojka ” u broju. Zato se kaže npr. trocjfreni broj.

Milena
Gost
Milena

Njihov dug ne jure javni izvrsitelji kao kod ovog naroda. Nama i vazduh naplacuju

Bnjj
Gost
Bnjj

Bez brige brzo će taj ribnjak za lososove i aerodrom

KADA
Gost
KADA

Kako je porezki dug dostigao 11 mil . Turista vise 20 % a dug se uvecava . Sada ce Vlada da pomaze od nasih para da odrzi mir i blagostanje do sledece sezone. Dokle bre zajebavaju ovaj narod. Teroristi im navijajju UCK ,vi ih kaznjavate po 300 eura. PO 30000 I BATINE ,PA DA VIDIS KAKO SE PUNI OPSTINSKI BIDZET.… Više »

Send this to a friend