Ekonomija

Poreski savjetnik novo zanimanje

Biljana Peranović

Poreski savjetnik uskoro će početi da funkcioniše kao nezavisno i samostalno zanimanje, poput advokata i notara. Njihov posao biće da pružaju savjete poreskim i carinskim obveznicima, kazala je za Novu M generalne direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem Biljana Peranović.

“Znate, sada poslove pružanja usluga poreskim obveznicima vrše knjigovodstvene agencije, advokati i mislimo da će na ovaj način biti omogućeno da se kvalitetnije pruži usluga poreskim obveznicima u dijelu poreskih i carinskih propisa. Zainteresovanost postoji, a čim osnujemo komisiju za ispitivanje očekujemo zahtjeve za polaganje i radimo intenzivno na tome”, istakla je Peranović.

Uvođenjem poreskih savjetnika želi se stvoriti bolji poslovni ambijent i dobra infrastruktura, koja će pružiti kvalitetne usluge poreskim obveznicima. Ministarstvo finansija trenutno priprema podzakonske akte kojim će se definisati način sticanja licenci poreskog savjetnika.

“Nakon dobijanja prvih deset licenci poreskih savjetnika moći će da osnuju svoju komoru, do tada će poslove komore obavljati Ministarstvo finansija. Za sada su ti uslovi, a kasnije ćemo dalje propisati šta treba”, poručuje Peranović.

Da bi neko postao poreski savjetnik potrebno je da ima najmanje pet godina radnog iskustva na izradi ili primjeni poreskih ili računovodstvenih propisa. Nakon što dobiju licencu, poreski savjetnici će biti u obavezi da u naredne dvije godine polože ispit.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir1966
Gost
Velimir1966

Zanimanje kao i svako drugo!
Ako ti treba,angažuj ga,ako ne zašto bi ti smetao!
Ja bih uveo za ove naše zaludjene građane i političkog savjetnika!

Enigma
Gost
Enigma

🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

Bnjj
Gost
Bnjj

Teško Nama građanima novi foteljaši da nam ljušte kožu

eto
Gost
eto

Koliko crnih savjetnika kumim te bogom.Zna li iko opepeliti išta bez silnih savjetnika đe 70% nemaju više od 25 godina.Sve strikov mali do maloga.

Tumbo
Gost
Tumbo

Opet nešto izmišljaju za uhljebe. Ne znaju đe će ih, pa ajde da im izmišljaju poslove.

POJK
Gost
POJK

Samo uzimate pare na skolovanja i oduzimate ljudima koji su zavrsili odgovarajuce fakultete mogucnosti da se bave zanimanjima iz njihove oblasti, zbog davanja licenci. Kao da covjek ne moze sam da nadogradjuje znanje i da odgovara za svoje odluke sto mu necete vi dati licencu koju ce komora radi odrzavanja iste bogato da koristi i da naplacuje toboze kroz odrzavanje… Više »

Waldes
Gost
Waldes

Extra komentar, svaka čast

Send this to a friend