Ekonomija

Porušeni prvi nelegalni objekti na trasi staze u Krašićima

Izvršenjem rješenja nadležnih inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma o rušenju i uklanjanju objekata sa trase prve faze  nastavljena je izgradnja šetališta “lungo mare“ u Krašićima.

FOTO: Opština Tivat

Uklonjene su tri nelegalne ponte i pergola i očišćena prva dionice trase od 400 metara budućeg obalnog šetališta.

Intervenciji su prisustvovali menadžer Opštine Tivat Marko Petričević i urbanistički inspektor Vladan Juretić, a radove izvodi kompanija “Artek doo“ iz Podgorice.

Rušenje potpornih zidova i dijela bazena koji zadire u trasu odloženo je iz proceduralnih razloga za narednih nekoliko dana.

FOTO: Opština Tivat

“Počela je demontaža. Na jednom problematičnom dijelu trase nije došlo do izvršenja iz proceduralnih razloga. Osnovni sud u Kotoru donio je rješenje o zabrani administrativnog izvršenja rješenja o rušenju za šta nije bio nadležan i moraće da stavi van snage to rješenje. Ovdje isključivo nadležna inspekcija Ministarstva donosi rješenja i za njih je nadležan isključivo Upravni sud. Koliko danas Opština Tivat će se, ovim povodom, obratiti predsjedniku Osnovnog suda Branku Vučkoviću. Trasa će biti rašćišćena od nelegalnog parternog uređenja u narednim danima. Bitno je da je došlo do prvih koraka, da je srušena psihološka barijera, da nema nedodirljivih i da će svi snositi posljedice. Nadležni organi će dalje preduzimati zakonom predviđene korake u kažnjavanju za nanošenje štete na državnoj imovini“, izjavio je Petričević.

Na oko 400 metara prve faze šetališta “lungo mare“ ima oko 15 parcela koje će biti zahvaćene uklanjanjem nelegalnog parternog uređenja.

FOTO: Opština Tivat

Izgradnja prve faze “lungo mare“ u Krašićima počela je u ponedjeljak, 5. novembra. Riječ je o prvoj fazi izgradnje lungo mare staze od kraja  Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog  vikendaškog naselja na obali poluostrva Luštica u Tivatskom zalivu.

Investiciju vrijednu 800 hiljada eura koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima,  zajedno realizuju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“.

Opština Tivat je do sada eksproprisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i  izabrala izvođača radova i nadzor.

Izgradnjom Lungo Mare Krašići I, omogućiće se nesmetano kretanje turista i pješaka obalnim područjem Krašića.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
miki
Gost
miki

Pitanje za one koji ruše: da li će se uloniti i šut koji je nastao rušenjem tih ponti i zidova. u nekima od njih je dosta željeza i ako se to ne ukloni, ko će odgovarati ukoliko se neko povredi pri kupanju, sada na ljeto? na tim pontama i dijelu plaže, bilo je dosta djece i molim nadležne da i… Više »

Znatizeljna
Gost
Znatizeljna

Juretić hahahaha. Pa ke li moguce da je ovaj opet inspektor. To je onaj sto ke rusio sirotinji po PG

NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Troskove rusenja i uklanjanje treba da snosi onaj ko je to i nelegalno sagradio ali kod nas se nista ne zna i sve je tajna.Kada ce se nesto srusiti od politicara,uglednih gradana,povlascenih bizmismena,mafijaskih saradnika……ima toga dosta ali se precutkuje i tako legalizuje a mali uvjek placaju dokazivanje njihove pravne drzave kako je jednaka za sve i nista ne moze se… Više »

Pep
Gost
Pep

Smijete li tako srusiti zidine koje je napravio britanac u Miriste?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ni pod razno. Mogu samo da ruse ponte koje je gradio neki mjestanin barku da priveze. Ne boj se za tajkune i bogate strance oni mogu sta hoce i kako hoce.

Animus
Gost
Animus

Ocete Gagu rusiti?

Kupac
Gost
Kupac

Kupam se tamo zalosno je sta mjestani koji su bespravno ogradili plaze rade turistima koji dodju da se okupaju napravili su privatne plaze na drzavnom zemljistu ……zlatile vam se sto rusite dozvolite turistima da uzivaju u ljepotama crne gore

komsija
Gost
komsija

Nije mi jasno nista. Ljudi su blokirali plaze odnosno imaju privatne plaze a vi rusite par metara ako je neko postavio pontu odnosno izbetonirao kupaliste sto i treba da se uradi jer ko se kupao tamo zna kakve su plaze na odredjenim djelovima, ne moze se od stijencuga i zmija zivjet tamo, dok niko ne dira ove sto su ogradili… Više »

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Najmanke sam mislio hotel neki, kad onometar i po trotoaraporusen itome prisustvovali svi mogući inspektori svih mogućih inspekcija 🤣🤣🤣

Željko
Gost
Željko

Ima li što na primorju da je legalno…

Lelemud
Gost
Lelemud

Da mi je znat što će sad lajat onaj pokušaj od novinara vijesti što mu sve zivo smeta u Tivat. Ko da je rodjen u tunguziju pa mu sve smeta sto se uradi bilo dobro ili lose on laje.

Sasha
Gost
Sasha

Mislis li na Lukovica?

Primorac
Gost
Primorac

Nije rođen u tunguziju ali jesu geni iz tunguzije i ne laje nego rok će ,oprostite životinje sto vas spominjem u kontekstu.

Send this to a friend