Ekonomija

Posao vrijedan pola miliona eura: Putevi bitumen nabavljaju od najbogatijeg Bosanca

ilustracija

Kompanija “Putevi”, koju je osnovala Skupština opštine Podgorica, nabavlja bitumen od kompanije „Hifa oil CG”, vlasnika Izudina Ahmetlića, koji je prema Forbsovoj listi najbogatiji Bosanac, piše Dan.

Radi se o poslu vrijednom oko 596 hiljada eura, sa uračunatim PDV-om. Prema podacima ovog lista, predstavnici firme „Hifa oil CG” u avgustu prošle godine potpisali su ugovor o nabavci robe sa direktoricom „Puteva” Violetom Klikovac.

Kao osnov tog ugovora navedeno je da je raspisana tenderska dokumentacija za postupak nabavke i isporuke robe bitumena, koji se koristi za gradnju saobraćajnica. Nije navedena tačna količina bitumena. Međutim, upisano je da dobavljač kompanija „Hifa oil CG” robu treba da isporuči u roku od 12 mjeseci, što znači da se radi o ugovoru koji je na snazi do avgusta ove godine. Rok isporuke može biti i kraći ukoliko dobavljač prije isporuči robu u vrijednosti preciziranoj ugovorom.

U članu 4 ugovora navedeno je da „Putevi” isplatu vrše sa žiro računa u Sosijete ženeral banci na račun kompanije „Hifa oil CG” u Erste banci, i to najkasnije 30 dana od dana ispostavljanja računa. U ime kompanije koja je dobila vrijedan posao ugovor su potpisali zastupnici Nemanja Mrdak i Adil Halilović. Centralni registar privrednih subjekata (CRPS) bilježi da je firma „Hifa oil CG” osnovana u maju 2017. godine. Tada je kao osnivač upisan Izudin Ahmetlić, dok je ovlašćeni zastupnik bio Kenan Ahmetlić.

Nemanja Mrdak je evidentiran kao izvršni direktor, dok je drugi zastupnik te firme bio Adil Halilović. Danas se kao osnivač „Hifa oil CG” vodi istoimena kompanija iz Tešnja, iza koje stoji Izudin Ahmetlić, čija je naftna kompanija ostvarila dobit od preko 300 miliona eura, zbog čega je i upisan na Forbsovu listu. Mrdak je ostao izvršni direktor, a do danas nisu mijenjani ni ovlašćeni zastupnici. Mediji su u martu ove godine izvijestili da je kompanija „Hifa oil CG” otvorila svoj prvi maloprodajni objekat u Podgorici. Ta kompanija predstavljena je kao vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini.

Svečanom otvaranju objekta prisustvovali su, između ostalih, otpravnica poslova Ambasade Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Moamera Hambo, ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Milan Lakić, Kemal Grbović u ime Grada Podgorice, Ratko Stijepović, predsjednik Skupštine gradske opštine Golubovci u kojoj se nalazi objekat, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Kenan Ahmetlić zahvalio se za podršku lokal nih vlasti prilikom izgradnje „multifunkcionalnog objekta”.

To” smo prepoznali kao znak dobre volje i želje za povezivanjem privrede između dvije susjedne države”, kazao je prošlog mjeseca Ahmetlić.

On je istakao da je ta privatna naftna kompanija u prošloj godini plasirala 300.000 tona naftnih derivata na tržišta devet zemalja Evrope.

“Od toga je „Hifa oil CG” plasirala i distribuirala 10 miliona litara naftnih derivata”,  kazao je Ahmetlić. Najavio je otvaranje novihbenzinskih pumpi u Crnoj Gori.

11

avatar
1000
9
2
0
 
8
awetinjaCinik🇮🇱PopajSovaSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Popaj
Gost
Popaj

I na kraju ko se ogradio dobro.naravno, zna se, lako je pogoditi!!!

Sova
Gost
Sova

Kompanija je isporučila 300 hiljada tona nafte (300 miliona litara). U tekstu piše da je zaradila 300 miliona eura. Da su naftu krali, ne bi mogli toliko zataditi. Tekst je jako problematičan.

awetinja
Gost
awetinja

Prvo su je ukrali, pa vode dosuli i eto +300 miliona.

Slavko
Gost
Slavko

Ako neko shvati ovaj tekst nema ga preprica nama ostalima, ja ne znam ko je ovu konfuziju napisao…

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Neko je zavukao ruku u tvoj i moj dzep.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

A vi bi da nabavlja od najbogatijeg srbina je li?

Trrrtt
Gost
Trrrtt

Ne kampiram stvarno Text i naslov mi ne idu zajedno . Ništa loše nema u ovome , ljudi obrucu milijone ko mi je kriv sto ja ne umijem .

Propalo se
Gost
Propalo se

Neco iz Bloka?xaxaxaaxaxaxaxa

awetinja
Gost
awetinja

Procitao sam tekst 2x, drugi put mi je bio jos manje jasan.

💱 welcome
Gost
💱 welcome

STOP osnivanju javnih preduzeca koja su nepotrebna!!! Samo rupa bez dna!!!

Rate
Gost
Rate

Kako je to dobro, mali procenat od velikih brojeva, nista ljepse od toga nema, koga to zapadne bog ga je pogleda, i njega i svakoga njegovog !

Send this to a friend