Ekonomija GRADONAČELNIK PODGORICE IVAN VUKOVIĆ

Poskupljenje vode nepopularno, ali u interesu Podgorice

Ivan Vuković

Poskupljenje vode je nepopularno, ali i u interesu razvoja Glavnog grada pa ću stoga stati iza takve odluke, kazao je Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, odgovorajući na pitanje Dana da prokomentariše zahtjeve političkih partija koje od njega traže da zaustavi poskupljenje koje će proisteći iz Zakona o komunalnim djelatnostima koji je predvidio da se u roku od pet godina postepeno izjednače cijene između pravnih i fizičkih lica.

<<<Vuković da zaustavi poskupljenje vode<<<

On je kazao i da je preduzeće Vodovod i kanalizacija smanjilo broj zaposlenih za 20 i taj trend će se nastaviti jer je to njegov zahtjev ka manadžmnetu.

“Mi smo zahtijevali i uspjeli u namjeri da prolongiramo dio odredbi novog zakona, upravo onog dijela koji se odnosi na izjednačavanje tarifa. Prije nego je priča finalizovana, eksperti su mi kazali da su se stekli uslovi za korekciju cijena jer su one među najnižima u Crnoj Gori uprkos činjenici da se grad kontinuirano širi i da su troškovi sve veći. Ja nisam neko ko je spreman da krši zakone kako bi ubirao jeftine političke poene. Spreman sam da stanem iza nečega što je nepopularno ako mislim da je u interesu Glavnog grada, ali mislim da je ovo u interesu”, naveo je Vuković.

On se nada da će Ministarstvo održivog razvoja i turizma pozitivno ocijeniti njihovu inicijativu za promjenu lokacije za novo groblje. Nova lokacija koja je opredijeljena za groblje je Ćemovsko polje, iza Zetatransa.

“Ovo nije jedina stvar za koju smo se interesovali. Puno je projekata koji trenutno stoje zbog nevažeće planske dokumentacije i na to pokušavamo da odgovorimo kroz izmjene PUP-a”,  dodao je Vuković.

Na pitanje da prokomentariše na Ustavnom sudu osporenu Odluku o održavanju čistoće, ali i odredbu odluke o naknadama za korišćenje opštinskih puteva na teritoriji Glavnog grada, Vuković je saopštio da je to neprijatna okolnost i da predstavlja iznenađenje za Glavni grad.

“Naša je obaveza da se prilagodimo novonastalim okolnostima. Mi smo odgovorna gradska uprava koja poštuje zakone, i tako će biti i ovoga puta”, istakao je Vuković.

Gradonačelnik Podgorice navodi da u Piperima trenutno proširuju put Drezga-Đurkovići-Rogami u dužini od pet kilometara.

“Sve ono što budu zahtjevi mještana mi ćemo uzeti u razmatranje uz molbu da svi zahtjevi budu delegirani ka mjesnoj zajednici. Jednom kad MZ definiše plan aktivnosti za narednu godinu to je za nas prioritet”, rekao je Vuković.

On je naveo da je zadovoljan LED rasvjetom koja je postavljena u gradu.

“U pojedinim ulicama bilo je potrebe za dodatnim prilagođavanjem ili nije bilo dovoljna jaka ili nije bila postavljena na adekvatnoj visini”, kazao je Vuković, dodajući da ne treba gubiti iz vida da je to jedan od najznačajnih projekata.

50

avatar
1000
44
6
0
 
48
VOJO🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣PenzionerCrniGrađanin Kejn
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VOJO
Gost
VOJO

GLASALI STE PA GLEDAJTE šta vam rade….

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Red je na vodu
Udri po narodu
Ali je ti placas

Penzioner
Gost
Penzioner

Ma sto rece

Crni
Gost
Crni

Promaseni kadar

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Grad čine građani. Ako poskupljenje nije u interesu građana,kako to može biti u interesu grada….

iskustvabez
Gost
iskustvabez

Gradonacelnik nepopularan ali u interesu DPS-a.

VOJO
Gost
VOJO

KAKO SU SMANJILI KADA SU OPET ISTI BROJ ZAPOSLILI….

prijatelj
Gost
prijatelj

E mi građani i građanke Podgorice ne pristajemo! Ne!

maximilijan
Gost
maximilijan

Javna komunalna preduzeća bi trebalo da ostvaruju dobit koja će im biti dovoljna za unapređenje rada, bolju infrastrukturu, nova postrojenja – pogone, šta im je već potrebno. Činjenica da se želi izjednačiti cijena vode za domaćinstva i industriju govori da nema industrije i da se troškovi prebacuju na građane. Nigdje u regionu, a pretpostavljam i šire, ove cijene nijesu iste.… Više »

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Nije popularno, ali ako je u interesu Podgorice, eee onda u redu. Kakav debilizam…

Kontraš
Gost
Kontraš

Hahahahaha, smanjili broj zaposlenih za 20, a primili 500 više nego što je dovoljno za normalno obavljanje posla. Koji cirkusanti, stvarno misle da je narod malouman.

petar
Gost
petar

pazi mu termin”nije popularno”hahahaha
svaka vlast je ogledalo naroda- Aristotel

Tafko
Gost
Tafko

Zasto brisete ovo? Da nije mozda nesto netacno? Prvo treba uozbiljiti menadzment vodovoda, jer je poskupljenje uzaludni rad ako ovo prvo ne dodje na svoje. Ako ti racun ne dodje jedan mjesec ili ne daj Boze vise, racunaj da nesto mute i da ce ti sledeci put doci neka cifra koja nema veze s mozgom. Tako se peglaju propusti iz… Više »

petar
Gost
petar

nemate vise sto da pokradete, sve ste pokrali!
Ostalo je samo voda i vazduh!!!!!

PEt
Gost
PEt

Voda je JAVNO DOBRO, pripada svim građanima podjednako. Zadatak je preduzeća Vodovod da tu vodu dopremi do građana Podgorice po što manjoj cijeni i uz najniže troškove. Javna komunalna preduzeća se ne osnivaju da bi pravila profit , a pogotovo ne smiju biti utočište za zapošljavanje ogromnog broja partijskih kadrova. Ako se to dešava znači da su građani reketirani jer… Više »

Send this to a friend