Ekonomija

Poslanici vladajuće koalicije traže da Purišić bude saslušan

Kemal Purišić

Poslanici vladajuće koalicije su uputili Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje i inicijativu za kontrolno saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, zbog  Zakona o PIO, saznaje CdM.

Poslanici će se u petak izjasniti o ovom prijedlogu.

Podsjećamo, i poslanici Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i Raško Konjević nedavno su uputili  predsjedniku Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suadu Numanoviću urgenciju da u najskorijem mogućem vremenu zakaže sjednicu na kojoj bi se razmatrao predlog za konsultativno saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića o položaju zaposlenih i penzionera i novom zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Kako su istakli Vuksanović Stanković i Konjević, pitanja vezana za poboljšanja prava zaposlenih i penzionera bi trebalo da budu na vrhu agende resornog ministarstva, ali i Numanovića kao predsjednika nadležnog Odbora Skupštine Crne Gore.

“Nekoliko hiljada naših sugrađana čeka na usvajanje novog Zakona o PIO, kojim bi se značajno poboljšali uslovi penzionisanja kao i smanjio broj potrebnih godina za odlazak u penziju. Takođe, preko 11.000 penzionera čeka na povećanje minimalne penzije za 20 odsto, što je takođe predviđeno ovim predlogom. Zbog ovih činjenica, ali i svega što ste do sada radili iznenađeni smo da ste uz ministra Purišića i potpredsjednika Simovića i Vi odlučili da nestavljanjem na dnevni red naše inicijative budete dio opstrukcije dogovora socijalnih partnera”, naveli su nedavno poslanici SDP-a.

Ministar Purišić je prije nekoliko dana kazao da se nada da će izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju vrlo brzo biti u parlamentu.

Purišić je podsjetio da je prosječna penzija u Crnoj Gori 288 eura, te da je među najvećim u regionu, a kako dodaje imamo i najbolji odnos između prosječne penzije i zarade.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gandalf
Gost
Gandalf

Znači ipak ima efekta ova akcija SDP sa prikupljanjem potpisa za veće penzije.

Aloalo
Gost
Aloalo

I neka odobri uvoz ljekova kojih nema na nasem trzistu(ni da se kupi) od kada njega ustolicise. Sramota. Zakon o pio drzi u fioci. Prosjecna penzija 288€? Nije tacno. Jedan ima 123€, drugi 988€, prosjek 550€. Pa se pitaju zasto se seta….

Morpheus
Gost
Morpheus

Nesposoban ali podoban

Spuski
Gost
Spuski

Jos kadi regulisali makar ovaj minimalac dai se prima preko banaka bilo bi dobro jer ove firme sto daju platu u koverti oni ne placaju nikakve doprinose tako svi radnici tesko dase nadaju penzijama a svaka srecna drzava zivi od poreza

mrkela
Gost
mrkela

Penzije i plate su veće nego u Srbiji , prije Mila su bile duplo manje . Dokle je Mila vazda će biti veće nego u Srbiji .

Morpheus
Gost
Morpheus

Plate su u Srbiji su od ove godine na istom nivou kao od nas, zvanican statisticki podatak,izvoli provjeri…jedino kod nas raste % nezaposlenosti u cijelom regionu, jos 1 zvanicani podatak koji mozes provjeriti lako

mrkela
Gost
mrkela

Kad je sdp bio na vlasti borili su se da povećanja i boljih uslova ne bude . Zato nemaju pravo moralno da o ovome pričaju .

Bnjj
Gost
Bnjj

Strašna država Cg imamo najniže minimalne plate i penzije čak i u ovom propalom regionu, cijene su nam u rangu Hrvatske to je prava slika našeg liderstva u regionu.

Piksi
Gost
Piksi

Ajde onda u okruzenje

Cafe del qaros
Gost
Cafe del qaros

Posle tebe imucni

glibo u majbah
Gost
glibo u majbah

Aha, eto ko upropasti trud i muku ove Vlade? A oni su zahtijevali 388 eura ali ne da Purišić.

Bnjj
Gost
Bnjj

288€ha ha ha. Ima mnogo nepravdi vezano za penzije recimo ljudi koji nikad nisu radili imaju 130e a toliko i oni što su radili

Names
Gost
Names

Dobro ste napisali, taman VLADAJUĆE KOALICIJE ?!

Ivan
Gost
Ivan

Jel to onaj koji trazi povratak zajma? Vrati meni onih dvjesta eura

Send this to a friend