Ekonomija

Poslanički klub DPS iniciraće raspravu o rješavanju opravdanih zahtjeva zaposlenih u Montenegro airlines-u

ma

Poslanički klub DPS će inicirati raspravu o rješavanju opravdanih zahtjeva zaposlenih u Montenegro erlajnsu, koje je Vlada Crne Gore ostavila ne samo bez posla a njihove porodice dovela na rub socijalne egzistencije, nego i bez bilo kakvih informacija o njihovom budućem statusu, saopšteno je danas iz ove partije.

Ovo je zaključak sastanka kojeg su sa predstavnicima zaposlenih u MA, na njihov zahtjev, danas imali predsjednik kluba poslanika DPS-a Danijel Živković i poslanik Predrag Sekulić.

“Gašenjem MA napravljena je nemjerljiva šteta kako zaposlenima i njihovim porodicama tako i turističkoj privredi ali i državi Crnoj Gori i svim njenim građanima. Dok je prethodna Vlada pokazala odgovoran odnos prema nacionalnoj avio kompaniji tako što je u skupštini izglasan zakon o MA čime je obezbijeđeno dalje funkcionisanje ove kompanije uz jasne indikatore koji ukazuju na njen značaj za turističku privredu, nova Vlada je sve to poništila za jedan dan”, navode u saopštenju.

Bez obzira da li je u pitanju bilo neznanje ili zla namjera, dodaju, za urušavanje kompanije koja je bila ponos Crne Gore sa jedne strane i rasipanje državnog novca u neizvjesni projekat osnivanja nove avio kompanije sa druge strane, nema opravdanja.

“Poslanički klub DPS-a će pozvati nadležne državne organe da provjere sve procedure za osnivanje nove avio kompanije i trošenje “osnivačkog kapitala” od nekoliko desetina miliona eura ali prioritet mora biti socijalno zbrinjavanje zaposlenih u MA. Vjerujemo da će i ostali poslanički klubovi u Skupštini Crne Gore, bez obzira da li pripadaju vlasti ili opoziciji, podržati opravdane zahtjeve zaposlenih”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend