Ekonomija

Poslodavci sakrili 22,3 miliona eura doprinosa

Poreski inspektori su u prošloj godini kroz 1.369 kontrola tačnosti obračunavanja, prijavljivanja i plaćanja poreza i doprinosa na zarade zaposlenih utvrdili da nije plaćeno još blizu 22,3 miliona eura, rečeno je Pobjedi iz Poreske uprave.

Oni nijesu naveli kod kojih su kompanija utvrdili neslaganja, ali su objasnili da firme imaju pravo žalbe na rješenje poreske inspekcije.

“U drugostepenom postupku u Ministarstvu finansija utvrđuje se osnovanost dodatnih poreskih obaveza. Obveznici su, po zakonu, dužni da prijave plate, poreze i doprinose na zarade zaposlenih u momentu isplate zarade, pa se tek u inspekcijskom nadzoru može utvrditi da li je od posljednjeg podnijetog IOPPD obrasca eventualno došlo do isplate zarada koja nije bila ispraćena i plaćanjem pripadajućih poreza i doprinosa. Zato Poreska uprava u okviru redovnih aktivnosti kontroliše pravilnost prijavljivanja i plaćanja ovih dažbina, a posebno zbog činjenice da je podnošenje IOPPD obrazaca prepoznato kao jedan od najvećih rizika za poštovanje poreskih propisa u Crnoj Gori. Takođe se u praksi često dešava da poslodavci isplaćuju neto zarade zaposlenim, a da ne plate poreze i doprinose”,  saopštili su iz ovog organa u sastavu Ministarstva finansija.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
amo
Gost
amo

P.S.provjerite ovo ili ne smijete od nadleznih

amo
Gost
amo

Tacno je ovo,jer Cistoca iz Podgorice je 2013-te smanjila nezakonski plate 40e i time je umanjen doprinos drzavi i zaposlenim.Jos gore je sto do dana danasnjeg nije vracena razlika iako je sud presudio da mora dase vrati retoaktivno i uplate doprinosi za svo vrijeme od 2013,do danas.

Mne
Gost
Mne

Za jos kvalitetniju PU, potreban je kvalitetan pomocnik direktora za inspekcijski nadzor PU

Cayy
Gost
Cayy

Mora da je DF

dok
Gost
dok

firme za obezbjedjenje su leglo utaje poreza i robovanja radnika.evo vam paradoksa najveceg:RADNIK FIRME KOJA ISKORISCAVA RADNIKE RADI NA ULAZU U PORESKU UPRAVU I SVAKI DAN PORED NJEGA PRODJE 10 INSPEKTORA RADA I JASNO VIDE DA COVJEK RADI KAO ROB ALI NEMA SANSE DA OBRATE PAZNJU NA TO.SRAMOTA.SRAMOTA.SRAMOTA.

podrumar
Gost
podrumar

a je li vas sramota – pomnizite to bar jos za 100

Send this to a friend