Ekonomija

Posvetiti se borbi protiv sive ekonomije i zloupotrebe državnog novca

Poseban akcenat treba staviti na otkrivanje zloupotreba u privrednom poslovanju, kroz suzbijanje sive ekonomije i neformalnog rada, kako bi se stvorili uslovi da se posluje isključivo na zakonit način i da svaki euro budžetskih prihoda završi u državnoj kasi, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković.

Kako je saopšteno iz Vlade, to će podrazumijevati i posebne mjere kontrole ne samo u privatnom sektoru, već i eliminisanje svake nepravilnosti u trošenju državnog novca kod onih koji njime gazduju.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o radu Biroa za operativnu koordinaciju oragana, koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor.

“Konstatovano je da je rad Biroa osigurao unapređenje saradnje organa za sprovođenje zakona, što je doprinijelo većem stepenu sigurnosti i bezbjednosti”, navodi se u saopštenju.

Vijeće je usvojilo Informaciju o realizovanim aktivnostima u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala koju je sačinila Uprava policije, te pozdravilo rezultate policije, Državnog tužilaštva i drugih segmenata sistema bezbjednosti na suprotstavljanju organizovanom kriminalu i drugim oblicima teškog kriminala.

“To je rezultiralo hapšenjima i procesuiranjima nosilaca organizovanog kriminala i članova njihovih grupa – konstatovano je na sjednici”, dodaje se u saopštenju, te naglašava da je Vijeće zatražilo nastavak aktivnosti sa ciljem suzbijanja svih oblika kriminala.

Usvojena je i Informacija o postupanju Uprave policije u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, gdje su postignuti dobri rezultati, a nekoliko predmeta već je procesuirano.

“Vijeće zahtijeva da ova oblast bude među prioritetima u daljem radu Uprave policije, ali i Državnog tužilaštva”, navodi se u Vladi.

Sjednici su, pored članova Vijeća, prisustvovali direktor Uprave policije i rukovodilac Sektora kriminalističke policije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

Plaćajući porez investirate u Crnu Goru , Neka nam je VJEČNA CRNA GORA !

Mila K
Gost
Mila K

Niko državni novac nezlopupotrebljava osim članovi i članice Vlade, sa poslanicima-cama. u schemama unuštenja ekonomskog razvoja

A premijer CG je danas doživio krah kroz tekst g-dina Bojanića, jer je prije dva dana otišao u vijeće staraca i nije se usudio da njih opravdano osudi jer su bili i nekako partijski i politički i zakulisano ostaju nosioci sive ekonomije.

Zbog naroda
Gost
Zbog naroda

Eh kada bi ovo jada od naroda imalo 10 posto vasih plata bili bi mnogo pametniji …mnogo srecniji

zanima me
Gost
zanima me

mene konkretno interesuje koji je bio kriterijum za podjelu paketica djeci vasih sluzbenika, posto su neka ‘djeca’ od 17 godina dobila paketice, a neka od 2 godine nista… ne radi se o tih 5,6 e, vec o jos jednoj aformaciji poltrona i spijuna…

NBAANB
Gost
NBAANB

Slabo si radio, zanimljivi!

zanima me
Gost
zanima me

bitno da si se ti ocigledno uvukao dje treba

KraljevicČmarko
Gost
KraljevicČmarko

Kako si me vidio?

Monteauspuh
Gost
Monteauspuh

Još kad bi se našao dobrovoljac da to uradi!

1960
Gost
1960

Spijuna ima kud god se okrenes a dobro ih placaju

Send this to a friend