Ekonomija

Potpisan protokol, Vlada unaprjeđuje ekonomsku saradnju sa Slovačkom

Sekulić

Protokol kojim su definisani konkretni modaliteti saradnje između Crne Gore i Slovačke potpisan je danas u Bratislavi, nakon što je 3. i 4. decembra održana prva sjednica Mješovite komisije za implementaciju Sporazuma o ekonomskoj saradnji vlada dviju država.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, crnogorsku delegaciju predvodila je prva žena tog resora Dragica Sekulić, dok je slovačku delegaciju predvodio ministar ekonomije Slovačke Peter Žiga.

“Cilj održavanja sjednice navedene komisije je razmatranje konkretnih modaliteta saradnje, kojim će se u narednom periodu raditi na unaprjeđenju bilateralnhi ekonomskih odnosa i daljem razvoju međusobne saradnje u oblastima koje su definisane kao obostrano korisne-trgovinska i ekonomska saradnja, turizam, energetika i energetska efikasnost, industrija i inovacije, saradnja u oblasti zaštite životne sredine, poljoprivrede, digitalizacije javne uprave i druge prioritetne oblasti”, navode u Ministarstvu.

Tokom posjete, Sekulić se sastala sa Žigom, kao i sa potredsjednikom Vlade Slovačke Rihard Rašijem.

Takođe, generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Radosav Babić susreo se sa direktorom Direktorata za investicije u Ministarstvu ekonomije Slovačke Borisom Škodom.

“Kako je obostrano predloženo od strane Privredne Komore Crne Gore i Slovačke Agencije za razvoj investicija i trgovine, obje strane će u narednom periodu, najkasnije u roku od 18 mjeseci, organizovati B2B susrete, što će biti odlična prilika da privrednici i investitori iz obje zemlje razmijene iskustva, prezentuju investicione mogućnosti i identifikuju oblasti saradnje u kojima je moguće definisati zajedničke projekte”, zaključuju u Ministarstvu.

Send this to a friend