Ekonomija

Potpisan Sporazum o saradnji ZZZCG i CEDEM-a

Odlučni da uspostave saradnju i poboljšaju razmjenu informacija u oblasti zapošljavanja i socijalne inkluzije teže zapošljivih lica Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Centar za demokratiju i ljudska prava potpisali su Sporazum o saradnji.

Sporazum su potpisali direktor Zavoda Suljo Mustafić i direktorica CEDEM-a Milena Bešić.

“Saradnja između Zavoda i CEDEM-a, posebno će se odnositi na oblasti vezane za osobe sa invaliditetom kao i za romsku i egipćansku populaciju u cilju unapređenja mobilnosti radne snage i podsticanja na aktivno traženje posla. Njegova primjena omogućiće obostranu i kontinuiranu razmjenu iskustava ali i pristup informacijama i relevantnim podacima, iz domena nadležnosti, uz poštovanje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti”, saopšteno je iz ZZZCG.

Direktor Zavoda Suljo Mustafić, ukazujući na značaj potpisivanja sporazuma, rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što je danas ugostio predstavnike respektabilne organizacije kao što je CEDEM. On je tom prilikom naglasio da je siguran da će saradnja biti uspješna i plodotvorna.

“Kroz multisektorski pristup i različite aspekte svih mjera koje sprovodi Zavod za zapošljavanje siguran sam da ćemo, u narednom periodu, uspjeti da uradimo dobre i korisne stvari prvenstveno u cilju smanjenja nezaposlenosti.  Posebnu pažnju dužni smo posvetiti zapošljavanju i socijalnoj inkluziji teže zapošljivih lica, kojih nažalost ima jako puno”,  kazao je Mustafić.

Direktor Zavoda je istakao da će Zavod za zapošljavanje i dalje biti otvoren za sve opravdane inicijative iz civilnog društva.

“Mislimo da su nam ovakva partnerstva izuzetno značajna. Otvorenošću prema inicijativama koje dolaze iz civilnog društva mjeri se i stepen naše uspješnosti”,  kazao je on.

Direktorica CEDEM-a Milena Bešić kazala je da se raduje budućoj saradnji sa Zavodom za zapošljavanje.

“Osim smanjenja nezaposlenosti, kao jednog od prioritetnih ciljeva u društvu, nikako ne smijemo zanemariti važnost poštovanja međunarodnih standarda zaštite ljudskih prava prilikom zapošljavanja, tokom radnog odnosa, kroz zdravstvenu zaštitu, zaštitu ličnog integriteta i dostojanstva ličnosti. Vjerujem da je izuzetno važno da se o ovim pitanjima, koja su zajednički interes, bavimo kroz multisektorski pristup tako da je današnje potpisivanje Sporazuma korak naprijed u oblasti saradnje javnog sektora i civilnog društva”,  kazala je Bešić.

 

Send this to a friend