Ekonomija

Potpisan Ugovor o koncesiji za Luku Kotor

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predsjednik UO Luke Kotor Branko Ivanović potpisali su danas Ugovor o koncesiji za “Luku Kotor”. AD “Luka Kotor” je dobila prvenstvenu koncesiju na period od 12 godina.

Poslovnim planom za period od 12 godina planirana su ulaganja u infrastrukturu i suprastrukturu u vrijednosti preko 5 miliona eura.

“Ovo jedokaz da država ne vodi računa o tome da li je vlasti u nekom gradu opozicija ili pozicija sa državnog nivoa, nego o razvoju grada i dobru građana Crne Gore”, kazao je ministar Nurković.

Realizacijom planiranih investicija “Luka Kotor” će stvoriti uslove za prihvat kruzera najnovije generacije bez ograničenja dužine i gaza, povećati kapacitete marinskog dijela. Osim toga, biće značajno povećan kvalitet vršenja lučkihusluga.

Dodijeljena koncesija, kako je danas konstatovano, velika je odgovornost, ali i prilika za realizaciju razvojnih planova.

“Slijede infrastrukturna ulaganja. Saradnja i kvalitetna komunikacija izmedju ministarstva saobraćaja i menadžmenta AD “Luka Kotor” primjer je profesionalnog i odgovornog odnosa u cjelokupnom postupku za dodjelu prvenstvene koncesije”, poručeno je nakon potpisivanja ugovora.

Ivanović je kazao da je Luka Kotor dobar primjer kako državna firma moćže uspješno da posluje. 

Dobijena koncesija znači veliko priznanje, ali i odgovornost za dalje korake koje u razvoju AD “Luka Kotor” leže na menadžementu ove značajne kotorske i crnogorske kompanije. Odbor direktora se zahvalio Ministarstvu saobraćaja i pomorstva na izuzetno konstruktivnom i korektnom odnosu i jasno definisanim smjernicama koje je bilo potrebno ispoštovati u postupku dodjele prvenstvene koncesije.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pitanje
Gost
Pitanje

… za gosp. Ministra i njegove saradnike/ce iz pomorstva: koja je razlika izmedju bezbjednosti i sigurnosti – u ovom slucaju pomorske plovidbe?

Lider u regionu
Gost
Lider u regionu

Tako ste i Telekom pripremili nova infrastruktura nova upravna zgrada i onda naravno prodali

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Kad ce Luka Kotor pocet da gradi marinu ispod bolnice ono ruglo je vise prevrsilo svaku mijeru.

Pintus
Gost
Pintus

Dajte ovog Nurkovica cesce u medije! Vece podrske ne treba protestima

Sanja
Gost
Sanja

Mene je stvarno blam da je ovaj Nurkovic clan Vlade moje zemlje

Balsa
Gost
Balsa

A jel’ ima goreg ministra?

Monteauspuh
Gost
Monteauspuh

Sramno! Trebalo je dati Luku Brkoviću, da je preporodi.

Send this to a friend