Ekonomija

Potpisano pet ugovora o izvođenju radova vrijednih 360 hiljada eura

Uprava javnih radova potpisala je od početka ove sedmice do danas pet ugovora o izvođenju radova, u ukupnoj vrijednosti od oko 360 hiljada eura, koje je Vlada Crne Gore opredijelila kapitalnim budžetom za 2019. godinu.

Najveći broj njih odnosi se na opštine na sjeveru Crne Gore.

“U cilju unapređenja saobraćajne infrastrukture, ugovorena je rekonstrukcija gradske saobraćajnice u Mojkovcu, za koju će biti izdvojeno blizu 117 hiljada eura. Nakon postpupka javne nabavke, radovi su dodijeljeni podgoričkoj firmi IGP Fidija, koja se ugovorom obavezala da posao završi u roku od 40 dana od dana uvođenja u posao”, navode iz Uprave javnih radova.

Takođe, kako dodaju,  na području mojkovačke opštine sa preduzećem „Crnagoraput“ iz Podgorice ugovorena je modernizacija lokalnog puta Pržišta – Žarski katun, u dužini od dva kilometra, u okviru druge faze radova na ovoj saobraćajnici.

“Vrijednost projekta je oko 108.000 eura, a radovi bi trebalo da budu završeni u roku od 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao. Uprava javnih radova sprovela je postupak javne nabavke i sa podgoričkim „Ing gradilištem“ potpisala ugovor o regulaciji potoka u Petnjici. Za ove radove biće izdvojeno 32.200 eura, a ugovoreni rok završetka je 45 dana od uvođenja izvođača u posao”, ističu oni.

Za potrebe kompleksa objekata Specijalne antiterorističke policije i Posebne jedinice policije na Zlatici i obezbjeđenja kvalitetnih uslova za boravak i rad njihovih pripadnika, kako naglašavaju, ugovoreni su dodatni radovi na novim magacinima. Radove, u vrijednosti od 51 hiljadu eura, izvešće podgoričko preduzeće „Neimar inženjering“, u roku od četiri mjeseca od dana uvođenja u posao.

“Uprava javnih radova je potpisala i ugovor o izgradnji infrastrukture za postavljanje hidrometeoroloških stanica, u okviru treće faze projekta. Ova investicija iznosi oko 50 hiljada eura, a biće realizovana u više crnogorskih opština. Radovi su nakon tenderskog postupka povjereni nikšićkom „Hidro građevinaru“, a ugovoreni rok za završetak posla je 120 dana od dana uvođenja u posao”, dodaju iz Uprave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Sve se šminkaju gradovi a života niđe nema ljudi, poslova

Peki
Gost
Peki

Ovo dulje za njega

Send this to a friend