Ekonomija Radulović-Presker

Povećati broj letova na relaciji Podgorica-Ljubljana

Ilustracija

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom i tom prilikom istakao veoma dobru avio-povezanost Crne Gore i Slovenije i stabilan trend rasta broja putnika na relaciji Podgorica-Ljubljana, ali i razmotrio mogućnost da se broj letova na toj relaciji poveća.

Glavne teme sastanka bile su program razvojne pomoći Republike Slovenije kao mehanizam saradnje i usklađenosti crnogorskih i slovenačkih prioriteta i dalje unapređenje avio-konekcije Crne Gore i Slovenije.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno intenzivirati aktivnosti na projektima u okviru Sporazuma o programu razvojne saradnje između Republike Slovenije i Vlade Crne Gore.

“Radulović je tim povodom istakao značaj nastavka saradnje sa Centrom za međunarodnu saradnju i razvoj, čija bi pomoć i podrška bila dobrodošla crnogorskim opštinama pri izradi i razvoju projekata”, saopšteno je iz Ministarstva.

Tokom sastanka, fokus je stavljen na razvoj projekata u oblasti ekologije i životne sredine pri čemu je naročito prepoznat značaj edukacije stanovništva i jačanje svijesti o zaštiti životne sredine i važnosti pravilnog upravljanja otpadom.

Ambasador Presker iskazao je zadovoljstvo uspjehom bilateralne saradnje na polju turizma, te izrazio interesovanje za razmjenu iskustva i primjere dobre prakse u turizmu sa crnogorske strane.

Send this to a friend