Ekonomija

Poziv za dostavljanje ponuda za rekonstrukciju vrtića u Herceg Novom

Ilustracija

Ministarstvo ekonomije je 18. oktobra raspisalo Javni poziv za rekonstrukciju JPU “ Naša radost” u Herceg Novom.

“Izvođenje radova se realizuje u okviru druge faze „Programa eneregetske efikasnosti u javnim zgradama”, koji se finansira iz kredita i donacije obezbjeđene od strane KfW banke. Za impelmentaciju Programa opredjeljena su sredstva u iznosu od 22,743 miliona eura. Rekonstrukcija vrtića biće finansirana djelimično iz sredstava kredita, a djelimično iz sopstvenih sredstava Ministarstva prosvjete”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Druga faza Programa podrazumijeva primjenu mjera energetske efikasnosti u odabranim obrazovnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete, zatim  administrativnim objektima koji su u nadležnosti Uprave za imovinu, kao i odabranim objektima u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Do sada je u okviru druge faze Programa izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju u vrijednosti od 5,6 miliona eura. Takođe, u toku je izvođenje radova na 6 objekata, i to Zavodu “Komanski most” u Podgorici, OŠ “Aleksa Đilas Bećo” i S.M.Š.”Vuksan Đukić” u Mojkovcu, Resursnim centrima “Podgorica” i “1.jun” i Gimnaziji “Slobodan Škerović” u Podgorici. Vrijednost ugovorenih radova na ovim objektima iznosi 5,6 miliona eura.

U periodu od 2012 do 2015. godine realizovana je prva faza “Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama”, gdje je izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u 20 osnovnih i srednjih škola kao i jednom studentskom domu.

“Vrijednost izvedenih radova u prvoj fazi projekta iznosila je 13,2 miliona eura”, ističu u Ministarstvu.

Javni poziv za dostavljanje ponuda za rekonstrukciju JPU “Naša radost” u Herceg Novom ističe 5. decembra.

Send this to a friend