Ekonomija

Pegasus od 22. juna leti ka Crnoj Gori, plaćaće 10 dolara ToMontenegru za svakog prevezenog putnika do Podgorice

Admir Šahmanović

Državni sekretar Admir Šahmanović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da kompanija Pegasus od 22. juna počinje sa avio-linijama iz Istanbula prema Podgorici.

“Linije će održavati tokom cijele godine, u pitanju su četiri linije. To je ozbiljan igrač iz te oblasti, pokrivaju preko 126 destinacija, i uveliko će uticati na smanjenje cijena karata. Našim građanima će biti omogućeno da putuju po mnogo nižim cijenama”, kazao je Šahmanović.

Kazao je da su se sa Pegasusom dogovorili da ta kompanija plaća naknadu ToMontenegru za svakog putnika kojeg prevezu do Podgorice u iznosu od 10 dolara, kako ne bi ugrozili biznis crnogorske aviokompanije.

“U narednih godinu dana to će biti praksa. Nakon godinu dana ako ToMontenegro ne uspije da dobije jata kod, koji je nužnost u današnjim uslovima poslovanja, nastaviće još godinu dana isplate toga, što ostavlja dovoljno vremena da se ToMonetenegro reorganizuje u najboljem slučaju”, objasnio je Šahmanović.

U opticaju su još neki modeli saradnje.

“Zakup aviona, dodjeljivanje nekog broja sjedišta ToMontenegro Pegasusovim avionima, koji bi oni mogli direktno da prodaju preko svojih servisa”, istakao je Šahmanović.

Pegasus je vodeća turska niskotarifna avio-kompanija koja pokriva 126 destinacija i uz 96 vazduhoplova povezuje destinacije u Evropi, Srednjem Istoku i Africi.

Kada je u pitanju uspostavljanje feribot između Bara i Barija, premijer Dritan Abazović ističe da će on početi da saobraća sredinom ili krajem juna.

“Cilj je da kupimo naš feribot koji treba da radi 365 dana. Čak i da ne bude pun, on mora da održava liniju”, kazao je Abazović.

Slađana Đukanović

Send this to a friend