Ekonomija

Predstavljena aktuelna turistička ponuda Crne Gore u Berlinu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavlja crnogorsku turističku ponudu na događaju za medije “IMM” (International Media Marketplace), koji se održava danas u Berlinu.

Predstavnici NTOCG održali su sastanke sa preko 20 renomiranih medija iz Njemačke, Austrije i Švajcarske na kojima su razmatrane mogućnosti saradnje na promociji turističke ponude Crne Gore. Sastancima su prisustvovali, između ostalog, predstavnici Suddeutsche Zeitung, Frankfurt Sonntags Zeitung, Bild der Frau, die Presse, Reisefreunde, Reisegala, Neue Waestfaehlische, WienerZeitung.

Samo tokom janura u Njemačkoj je objavljeno preko sto pedeset članaka koji opisuju prirodne i kulturne ljepote Crne Gore, kao i one koje se tiču novih turističkih ponuda naše zemlje, ali i partnerstva Crne Gore na sajmu “CMT” u Štutgartu. Takođe, na raznim medijskim portalima registrovane su i on-line objave na temu ponude Crne Gore sa posjetom od gotovo 35 miliona pregleda. O Crnoj Gori su tokom januara pisali njemački Bild, Welt N24, RP Online, Auto Bild, TAG 24, Kronen Zeitung i dr.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u narednom periodu, u saradnji sa partnerima, planira organizaciju tri studijske posjete medija sa njemačkog govornog područja. Novinarima će biti predstavljena ponuda s akcentom na luksuzni turizam, prirodne i kulturne znamenitosti i gastronomiju. Takođe, planirane su i individualne posjete njemačkih novinara koji će imati priliku da se upoznaju sa crnogorskom turističkom ponudom.

Događaj “IMM” (International Media Marketplace) održava se od 2013.godine u Berlinu. Do sada je okupio oko 2.500 predstavnika međunarodnih medija i gotovo 1.500 turističkih kompanija iz cijelog svijeta.

Send this to a friend