Ekonomija

Predstavnici Glavnog grada u Kini: Projekti za održivu budućnost Podgorice

Mješovita crnogorska delegacija koju čine predstavnici institucija i crnogorske privrede, a u čijem sastavu su i gradski menadžer Marjan Junčaj i direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Podgorica Filip Makrid, na poziv i u organizaciji Power China, posjetili su Kinu. Naime, radi se o globalnom lideru u proizvodnji energije, infrastrukturnog razvoja, koncepta smart city, modernizacije željeznice, kao i izgradnji saobraćajnica.

U okviru posjete organizovan je niz bilateralnih susreta sa najodgvornijim ljudima Power China-e – potpredsjednikom za međunarodnu poslovnu saradnju gospodinom Zhang Nianmu na kojima se razgovaralo o modelima saradnje između Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i Power China na različitim projektima.

Kroz bilateralne kontakte ovom prilikom ojačane su postojeće i stvorene nove veze između crnogorske privrede i kineskih kompanija koje su zainteresovane za različite vrste investicija u Crnoj Gori, a koje za rezultat treba da imaju unapređenje poslovnog ambijenta u Glavnom gradu i generisanje novih radnih mjesta.

Ova posjeta inicirana je tokom Prvog podgoričkog investicionog foruma koji je organozovan pošle godine uoči Dana oslobođenja Podgorice i na kome su prvi put na sistemski način predstavljeni svi investicioni potencijali Glavnog grada.

Takođe, podsjećamo da je u sklopu prezentacije investicionih potencijala Podgorice početkom decembra prosle godine delegacija grada Ningbo boravila u posjeti Glavnom gradu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

OK je ovo poc i nesto pametno i korisno naucit, ali mislim da je mnogo jeftinije i pametnije poc u neku razvijenu Evropsku zemlju i vidjet kako su ljudi uredili i organizovali svoj zivotni prostor. Naucit od njih kako organizovat gradski prevoz, parking,kako ne bi dolazili u situaciju da se putem ne mozemo razminjivat od nepropisno parkiranih vozila . Evo… Više »

Milosava
Gost
Milosava

Ne idu oni da uce, nauceni su oni dobro za ono sto ih interesuje !

bankar
Gost
bankar

Ima li neko da nije bio u Kini iz administracije

Send this to a friend