Ekonomija Predstavnici poznate austrijske televizije snimaju emisiju o našoj zemlji:

Rijetko koja druga zemlja može biti konkurencija Crnoj Gori

Predstavnici austrijske televizije Servus TV ovih dana snimaju emisiju o prirodnim ljepotama naše zemlje uz podršku Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, sa posebnim akcenatom na brojne mogućnosti za aktivni turizam, prirodna i kulturna bogatstva.

Po završetku snimanja, Crna Gora će biti promovisana u okviru emisije BERGWELTEN, koja je izuzetno gledana na području Austrije, Njemačke i Švajcarske, a o njihovoj popularnosti govori činjenica da televizija bilježi gledanost od 5,5 miliona gledalaca na mjesečnom nivou.

Predstavnicima Servus TV nije bilo lako da saberu sve utiske nakon nekoliko dana provedenih u Crnoj Gori, pa su istakli da ih nakon obilaska velikog broja zemalja, malo koja toliko oduševi.

“Durmitor je zaista jedno od onih mjesta koje vas ostavi bez riječi. Kada sam prvi put stao pred ove planinske vrhove, osjećao sam se kao sam zakoračio u neki čarobni svijet. Svaki trenutak proveden u prirodi nam je donio osjećaj mira i harmonije“, poručio je režiser reportaže, Verner Bertolan Reži (Werner Bertolan Regie).

Ističe da je Durmitor pravo čudo prirode, te da bi svakome preporučio da se uputi u avanturu istraživanja ovog kraja.

Gledaoce će kroz ovo putovanje voditi Simon Mesner (Simon Messner), sin poznatog evropskog planinara, Rajnholda Mesnera (Reinholda Messnera), koji je upoznat s najizazovnijim planinskim područjima širom svijeta. Naša zemlja mu nije dovoljno poznata, te je iskazao interesovanje da istraži planinske krajeve Crne Gore, upozna zemlju i njene ljude.

“Rijetko koja druga zemlja može biti konkurencija Crnoj Gori kada je u pitanju spektakularan pejzaž. Ova relativno mala balkanska zemlja krije mnogo toga, a njena raznolikost je izuzetno privlačna“, kazao je Mesner.

Producent emisije Maks Rajhel (Max Reichel), iskazao je veliko zadovoljstvo zbog mogućnosti snimanja emisije o Crnoj Gori, jer tu vidi veliki potencijal.

“Crna Gora nije samo prekrasna po svojim prirodnim ljepotama, već i po ljudima koji su izuzetno predusretljivi i ljubazni. Njihova gostoljubivost čini rad na ovoj emisiji još inspirativnijim. Kroz ovu emisiju, nadamo se da ćemo podijeliti sa publikom širom svijeta, priču o vašoj zemlji kao turističkoj destinaciji, o njenim ljudima i prirodnim ljepotama“, kazao je producent Rajhel.

Pored NTO CG, posjetu su podržali Nacionalni parkovi Crne Gore, lokalne turističke organizacije Gusinja, Podgorice, Cetinja, Kolašina, Kotora i Bara.

U narednom periodu NTO CG nastavlja sa promocijom destinacije na njemačkom govornom području, te će biti domaćin turoperatorima i novinarima iz Njemačke, Austrije i Švajcarske

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Wilkins
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Wilkins
Gost
Wilkins

Eeeee, Durmitor, sva jezera viđeh i sve vrhove osvojih sa familijom i prijateljima. A dobar dio Crnogoraca na Zlatibor, iz podgoričkih zgradurina u Zlatiborske zgradurine.

Send this to a friend