Ekonomija

Predstavnici Vlade prezentovali paket mjera socio-ekonomske održivosti

Na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore, kojom je predsjedavao Ivan Brajović, predstavnici Vlade prezentovali su paket mjera socio-ekonomske održivosti u uslovima zdravstvene krize izazvane epidemijom koronavirusa. Potpredsjednik Milutin Simović, ministri finansija Darko Radunović i ekonomije Dragica Sekulić razgovarali su sa predstavnicima poslaničkih klubova o predstojećim aktivnostima na saniranju posljedica ekonomske ugroženosti privrednih subjekata i ranjivih grupa stanovništva.

“Imajući u vidu da propisane mjere nadležnih zdravstvenih institucija predstavljaju imperativ, istaknut je značaj blagovremenih i usaglašenih konkretnih mjera u oblastima socijalne podrške, kao i zaštiti dostignutog nivoa zaposlenosti i planiranih privrednih aktivnosti”, saopšteno je iz kabineta Brajovića.

Članovi Kolegijuma predsjednika su konstatovali da u uslovima smanjene ekonomske aktivnosti i neizvjesnosti, paket mjera za pomoć privredi, zaposlenima i socijalno ugroženom stanovništvu predstavlja solidan okvir pripremljen shodno objektivnim mogućnostima, te da je neophodna njegova transparentna realizacija i redovno obavještavanje Skupštine.

Takođe, članovi Kolegijuma dali su brojne sugestije za unaprijeđenje predloženih mjera.

“U tom smislu, predstavnicima Vlade je ukazano na potrebu dalje konkretizacije, razrade i preciziranja kratkoročnih i dugoročnih mjera, definisanja rokova i korisnika podrške, kategorizacije nivoa državne pomoći, kao i projekcije plana izmjena važećih zakonskih rješenja. Razgovarano je i o značaju potrebe pažljivog praćenja dešavanja u lokalnim samoupravama, kao i potrebi aktivnijeg doprinosa komercijanih banaka”, dodaje se u saopštenju.

Plenarna sjednica biće održana u srijedu 22. aprila, a o primjeni planiranih mjera, kao i drugim socijalno-ekonomskim aktivnostima prvenstveno u skladu sa epidemiloškom situacijom, biće riječi i na Premijerskom satu zakazanom za 29. april.

Podsjećaju da se Kolegijum predsjednika Skupštine od početka epidemije korona virusom više puta sastajao sa predstavnicima Vlade Crne Gore, a redovna komunikacija odvija se i sa drugim nadležnim institucijama i društvenim grupama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emanon
Gost
Emanon

Au… kad god ovi nasi “strucnjaci” nesto “dobro” prezentuju, mi obicni gradjani nagrabusimo. Znaci, vrtoglavi skok cena nakon korone…

Marvo
Gost
Marvo

Koji ste vi demagozi.

Realno
Gost
Realno

Ljudi…danas sam dobio racun za struju veci je oko 15€ nego prosli mjesec a istu smo potrosnju imali …znaci epcg jednostavno krade gradjane i pausalno stavlja kw predpostavljajuci da su gradjani kuci pa je logicno da vise trose…zamislite te logike…kome da se zalim

Nina
Gost
Nina

I ja sam dobila puno veci racun, a manje trosili… sramota je sta rade… umjesto da nam u ovoj situaciji malo smanje oni povecavaju( da ne kazem kradu:(

Send this to a friend