Ekonomija

Predstavnik MMF-a impresioniran napretkom crnogorskog bankarskog sistema

Impresioniran sam napretkom u razvoju bankarskog sistema i postignutim rezultatima fiskalne konsolidacije u Crnoj Gori, kazao je zamjenik direktora Međunarodnog monetarnog fonda, Tao Žang, tokom sastanka sa delagacijom naše zemlje, u nastavku godišnjeg zasijedanja Svjetske banke i MMF-a.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, predstavnici naše delegacije su sa zamjenikom direktora MMF-a razgovarali o povoljnim makroekonomskim trendovima u crnogorskoj ekonomiji, koji se ogledaju u impresivnim stopama rasta i kredibilnim rezultatima fiskalne konsolidacije, uz kontinuirano snaženje finansijskog sistema.

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić ukazao na najnovije trendove u razvoju bankarskog sistema.

“Na sastanku je zatraženo da, u sljedećoj iteraciji povećanja kvota zemalja članica, interesi malih zemalja, u koje spada i Crna Gora, budu posebno tretirani, kako bi održali svoje učešće”, naglašavaju u Ministarstvu finansija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pomorac
Gost
Pomorac

Ovo me podsjeca na vrijeme kad sam plovio na jednog raspalog grka..brod nam se stalno u voznji gasio, nista od safety opreme nije radilo kako treba, brod u polu raspadnutom stanju..ali kad je dolazila inspekcija barbi je na brod stizala podebela koverta..inspektori su pola inspekcije vazda bili ljuti i prijetili da brod nece partit iz porta.. posle rucka lagano do… Više »

Staropodgoricki
Gost
Staropodgoricki

Vidio covjek ona dva majbaha odjela i satove koje nose ovi nasi politicari pa mu nije ni cudo da je impresionoran

Enigma
Gost
Enigma

Koga ova dvojica inpresioniraju odmah kod Psihijatra treba da ide 😂

KLM
Gost
KLM

Pravo davi kazem i ja

Ćotek
Gost
Ćotek

Boljereći da je ostao zabezeknut kad je vidio što sve imamo u trezor! Ma’šala 😻😻😻

Send this to a friend