Ekonomija

Prevoz neće poskupiti

Ilustracija

Posljednje povećanje cijena goriva aktuelizovalo je priču o mogućem poskupljenju usluga taksi prevoza i cijene karata u gradskom saobraćaju. Predstavnici taksi udruženja i prevoznika na gradskim autobuskim linijama za sada, ipak, ne najavljuju korekciju cijena svojih usluga. Prema njihovim riječima, iako bi za to bilo ekonomskog opravdanja, cijene autobuskih karata odnosno taksi usluga ostaće iste kao do sada.

Danilo Pejović iz firme Montenegro prevoz Pejović kaže da se nijesu odlučili na povlačenje koraka koji bi značili novo opterećenje građana.

“Uzimajući u obzir aktuelnu situaciju, uprkos povećanju cijene goriva, odlučili smo da za sada ne povećavamo cijenu karata u gradskom saobraćaju”, rekao je Pejović.

Saša Lučić iz Alo taksija ističe da će cijena prevoza od 55 centi po kilometru ostati na snazi.

“Svi znamo da su taksi prevoznici u teškoj situaciji, ali još ne razmišljamo o povećanju cijena. Ukoliko, pak, budemo prinuđeni da povećamo cijene, naravno da ćemo o tome blagovremeno obavijestiti cijenjene korisnike naših usluga”, istakao je Lučić.

Potpredsjednik Strukovnog sindikata taksista Vesko Bjelić kazao je da samostalni preduzetnici i dalje vožnju naplaćuju 55 centi po kilometru. On je pojasnio kako očekuje da će cijene podići ona udruženja koja prošli put nijesu poskupila svoje usluge.

“U Podgorici ima dvadesetak taksi udruženja. Neka od njih su prije tri-četiri mjeseca povećala cijene sa 50 na 55 centi po kilometru. Taksi udruženja koja tada nijesu poskupila za pet centi, ušli su u proceduru povećanja svojih cijena, tako da se može očekivati da će se i oni uskoro izjednačiti sa drugim taksi prevoznicima, odnosno da će svi voziti po cijeni od 55 centi po kilometru”, naveo je Bjelić.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj početkom godine je saopšteno da je 8. novembar rok za donošenje svih podzakonskih akata i usklađivanje propisa sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju, čime su obuhvaćene i odluke vezane za određivanje minimalne i maksimalne cijene prevoza.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Putnik
Gost
Putnik

Taksi je preskup za 2km treba izdvojit od 1. 30 do 1.60ePlus bahati vozaci koji voze prebrzo .Cast izuzecima kojih je malo.Kvin je jedan od najeftinijih i dobri su im vozaci ali se ne moze uvijek dobiti

Mirko 123
Gost
Mirko 123

Sva bahatost u saobraćaju što se tiče taksi vozila potiče od taksi preduzeća, jer su prinuđeni da primaju svakakve vozače da im nebi stajala auta. Preduzetnici su parkirani na obilježena taksi stajališta

alo
Gost
alo

Inace, kad ce taksisti spustati cijenu koju su digli zbog klima ljetos? Ili oni koriste klime i zimi (ne znam kako, mozda webasto) ili misle da smo svi kokoske i da ne pamtimo duze od par dana.

Savo
Gost
Savo

Ovaj sindikat preduzetnika taksista ne predstavlja ni 20% taksista. Privredna drustva vrse prevoz putnika korektno, a ovi preduzetnici cijenu voznje odredjuju od procjene musterije. Nakradu se i parkiraju vozila, pa zato iako imamo najvise taksi vozila na svijetu, nikad vozilo ne mozemo dobiti. Treba inspekcija da oduzme svakom taksisti licencu koji parkira auto. Ima dosta onih koji bi taj posao… Više »

alo
Gost
alo

Face su ovi autobuski prevoznici – njima ima opravdanja za poskupljenje gradskog prevoza iako je karta 90 centi?! Pa dje cete vise braco, podjite malo do Berlina, Praga, Beca, pa vidite koliko i za sta placaju gradjani tih gradova. Odje za raspali kombi na pola sata 90 centi a tamo sto ti pane na pamet – metro, autobus, trolejbus, tramvaj… Više »

Grga
Gost
Grga

Placaju li porez drzavi ovi bahati taksisti. Rade ilegalno, peru novac, vrse utaju poreza, voze nas u tehnicki neispravnim vozilima i jos nas kradu. Drzava treba da dozvoli jednom privrednom drustvu da se bavi taksi prevozom a ne da samostalni taksisti, problematicne osobe drze monopol u ovoj oblasti. Pricaju o regularnosti a ne placaju porez, ne izdaju validne racune, ugrozavaju… Više »

Siki
Gost
Siki

Kome ova prica. Prosle godine smo se vozili za 35 centi po kilometru, a danas za 55 centi. To dodje da je taksi prevoz za godinu dana poskupio za oko 60%. Ni jedan artikal i usluga u CG nije tako drasticno poskupio. I sto je najgore ubjedjuje nas neki neskolovani taksista da poskupljenja nema i u to vjeruje cijela drzava.

Send this to a friend