Ekonomija

Prihodi budžeta Opštine Herceg Novi za mart smanjeni 40 odsto

Herceg Novi

Mjere i preporuke koje su donesene tokom marta povodom epidemije koronavirusa znatno su uticale i na punjenje budžeta Opštine Herceg Novi. Naime, u toku proteklog mjeseca došlo je do značajnog smanjenja prihoda, tako da su oni manji za 40 odsto u odnosu na isti period prethodne.

“S obzirom na to da je do značajnog smanjenja prihoda došlo u drugoj polovini marta, kada su stupile na snagu sve mjere i preporuke Vlade koje se odnose na spriječavanje daljeg širenja virusa Covid-19, za očekivati je da u aprilu dođe do smanjenja prihoda za više od 50 odsto u odnosu na isti period prethodne godine”, navodi se u saopštenju iz Opštine Herceg Novi.

Tim povodom ekonomski tim Opštine radi na mjerama koje će u narednom periodu ublažiti posljedice ekonomske krize. Trenutno su u pripremi mjere koje će rezultirati smanjenjem troškova prema svim potrošačkim jedinicama budžeta Opštine. Takođe, u pripremi su mjere za pomoć građanima kroz poreske i druge olakšice, koje će u toku ove sedmice biti zvanično dostavljene Zajednici opština Crne Gore, a koje će sa druge strane dodatno uticati na primanja budžeta Opštine.

“Odgovornom strategijom i mjerama rukovodstvo Opštine Herceg Novi nastoji da u narednom periodu obezbijedi redovno funkcionisanje organa lokalne samouprave, a u isto vrijeme svim građanima pomogne kroz poreske i druge olakšice”, dodaje se u saopštenju.

Podsjećaju, Opština Herceg Novi je uputila interventnu finansijsku pomoć opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u iznosu od 3.000 eura za socijalno ugrožene. Osim toga, u saradnji sa Crvenim krstom, lokalne uprava je obezbijedila vozila i angažovala volontere koji pružaju pomoć građanima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mijat
Gost
Mijat

Ne znam ima li vise smisla pisati kmentare kad ih vecina ostaje neobjavljeno.

Mijat
Gost
Mijat

Najzaostalija opština na jugu. Tamo je vrijeme stalo zadnjih 30 god.

Novljanin
Gost
Novljanin

Hvala Vladi Crne Gore…..

Send this to a friend