Ekonomija

Prijave za dodjelu sredstava za sufinansiranje projekata u turizmu

Privredna komora Crne Gore u okviru projekta “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori“, objavila je treći Javni poziv za pružanje finansijske podrške inovativnim investicionim projektima u sektoru turizma, u ukupnom iznosu od 260.000 eura.

“Sufinansiranje jednog projekta može iznostiti do 25 odsto njegove ukupne vrijednosti, pri čemu maksimalan iznos finansijske podrške po jednom projektu iznosi 150.000 eura”, saopšteno je iz UNDP-a.

Tim povodom danas je u prostorijama UN Eko zgrade u Podgorici, održan prvi Info dan u cilju pružanja detaljnih informacija o uslovima i načinu dodjele bespovratnih sredstava.

Zainteresovani subjekti- organi lokalne uprave i javne službe, privredna društva i preduzetnici te lokalne nevladine organizacije, imaju mogućnost da konkurišu za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava za finansiranje troškova-         nabavke i instalacije opreme i izvođenja građevinskih radova na objektima.

“Investicioni projekti koji su korisnici finansijske podrške kroz prethodno realizovane Javne pozive u okviru projekta Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori nemaju pravo učešća i neće biti predmet razmatranja”, ističu u UNDP-u.

Projekat “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori“ u partnerstvu realizuju Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a finansira Globalni fond za životnu sredinu.

Send this to a friend