Ekonomija

Prijestonica za imovinu Oboda nudi 2,5 miliona eura

Opština Cetinje

Prijestonica Cetinje jedina je dostavila ponudu na oglas za kupovinu imovine Elektroindustrije Obod u stečaju, ponudivši za nju 2,5 miliona eura, saznaju Dnevne novine.

Riječ je o gornjem kompleksu nekadašnjeg privrednog giganta, površine oko 150.000 kvadrata, koji uključuje fabriku veš mašina, skladišta i kancelarije. Ponudu je juče u Privrednom sudu otvorio stečajni upravnik cetinjske fabrike Nikola Vujačić, u prisustvu punomoćnika Prijestonice Marka Brnovića.

“Uz ponudu je dostavljen dokaz o uplati depozita u iznosu od 25.515 eura”, navodi se u zapisniku u koji su Dnevne novine imale uvid.

Konstatujući da ponuda ispunjava sve uslove propisane oglasom, Vujačić je najavio da će odluku o njoj donijeti u propisanom roku tokom naredne sedmice.

Skupština Prijestonice Cetinje donijela je prošlog mjeseca odluku da dostavi ponudu za kupovinu imovine Oboda, prihvativši time inicijativu opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) da se dio budžeta te lokalne samouprave za narednu godinu upotrijebi na ovaj način. Očekuje se da će, ukoliko ponuda bude prihvaćena, Prijestonica iskoristiti zapuštene hale za prihvlačenje investitora, smještaj malih i srednjih preduzeća, te time i za otvaranje novih radnih mjesta.

Oglasom, koji je bio otvoren do juče, predviđena je bila i prodaja poslovnog prostora u Pančevu od 79 kvadrata po cijeni od 39.900 eura, kao i opreme i repromaterijala procijenjenih na oko 100.000 eura, ali za ovaj dio imovine Oboda nije bilo ponuda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Randolf
Gost
Randolf

Ovako izgleda kad SDP da neki dobar predlog, ali se on ne odbija samo zato što je iz SDP-a. Nego gleda korist za grad i za državu.

XYZ
Gost
XYZ

Odlična ideja. Nadam se da će zatim uspjeti da naprave plan sanacije i plan pokretanja proizvodnje! To bi bio najbolji potez u zadnjih 30 godina!

Mileva
Gost
Mileva

BRAVO, ODLIČNA IDEJA.

titov pionir
Gost
titov pionir

ahhaahahahhhahahha za otvaranje novih radnih mjesta…..eeeee na što smo spali….pi

Send this to a friend