Ekonomija

Privredna komora posvećena evropskim projektima

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore, Pavle D. Radovanović  učestvovao je na skupu sa temom „Borba protiv prevara i  neregularnosti u implementaciji projekata“, koji je u Beogradu  organizovao OLAF (Evropski biro za borbu protiv prevara).

“Uvodno obraćanje na skupu imao je predstavnik Evropskog instituta za ekonomsko socijalni razvoj, dok su predstavnici OLAF-a, ministarstava finansija zemalja Regiona, te predstavnici brojnih asocijacija i organizacija koje realizuju projekte koje finansira EU predtavili iskustva u njihovoj implementaciji”, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

Poseban osvrt ovog skupa stavljen je na projekte koji se finansiraju iz IPA programa, tj. na alate za upravljanje njima i sprečavanje prevara.

“Pored ovoga razmatrana je i tema kontrole javnih nabavki u oblasti IPA programa, za koju je predstavljeno i niz primjera iz prakse. Visoki predstavnici Finansijske uprave Italije, jedinice za prevenciju prevara predstavili su na današnjem skupu Nacionalnu anti-prevarnu strategiju”, dodaju oni.

Radovanović je izlagao na panelu Kontrola javnih nabavki – lekcije naučene iz EU kohezione politike.

“U svom obraćanju predstavio je angažman Privredne komore Crne Gore na polju evropskih projekata, govoreći o rezultatima koje je ova institucija postigla i postiže, realizujući do sada niz IPA projekata. Na ovom panelu vođena je diskusija o aktivnostima koje se vode u sferi prevencije neregularnosti i prevara u programima koji se finansiraju kroz IPA-u, kroz predstavljanje primjera iz prakse”, navode iz Privredne komore.

Send this to a friend