Ekonomija

Privrednici Herceg Novog donirali 7.000 eura porodicama lošijeg materijalnog stanja

Herceg Novi

Privrednici Herceg Novog donirali su toj opštini oko 7.000 eura i, uoči praznika, podijelili pakete pomoći sa osnovnim životnim namirnicama za 300 porodica lošijeg materijalnog stanja.

Potpredsjednice lokalne samouprave Vesne Samardžić kazala je da je privrednicima i i kompanijama koje posluju u Herceg Novom poslat apel da učestvju u toj akciji i da, u granicama svojih mogućnosti, doniraju sredstva ili obezbjede donacije u vidu osnovnih životnih namirnica.

“Donacijama privrednika i učešćem Opštine ispunjen je cilj da se obezbijede dovoljne količine hrane, sauhomesnatih proizvoda i higijenskih sredstava za 300 porodica lošijeg materijalnog stanja.
-Apelu se odazvalo 28 kompanija, od kojih je prikupljeno 4.500 eura i oko 2.500 eura u hrani i sredstvima za higijenu. Želim da im se svima zahvalim u ime Opštine i svoje lično, jer smo uprkos teškoj godini zajednički pokazali da humanost postoji i da u teškim trenucima svi zajedno možemo pomoći i obradovati što više onih porodica kojima je to najpotrebnije, poručila je Samardžić.

Kompanije i preduzeća koji su pomogli akciju su Lazure Montenegro, Carine, Imperio Holding Limited, doo Koala, Palikuća company, doo Krušo, Eri-Pek, Misinez Group, Novakom, VMT Garić, Fortis Mont, Cungu&Co, Knjigovodstveni biro Bov, doo Una, Gramon-Tomašević, Blue Line, Role inženjering, doo Čistoća, Company D.A.J.M.I, Mima.co, Madžarević-Biro Konto, ekommerc, V.K.S. Company, Škorpion, Pomorski saobraćaj, Zeta Trade i Vibakom.

“Pored toga, kompanija „Briv Construction“ je pomogla donacijom finansijskih sredstva Dnevnom centru za osobe sa smetnjama i teškoćama u razvoju, te nevladinim organizacijama „Nova šansa“, „Kolo srpskih sestara“ i „Zrak sunca“”, zaključili su u Opštini Herceg Novi.

Send this to a friend