Ekonomija

Privrednici Srbije uskoro na forumu u Crnoj Gori

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović razgovarao je danas sa ministarkom privrede Srbije Anđelkom Atanasković o poboljšanju regionalne saradnje u svim oblastima, kao i o potrebi razvoja privrede i projektima koji su predmet zajedničkog interesovanja.

Sagovornici su se saglasili da je jačanje ekonomskih veza, razvoj privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta, kao i zajedničko ulaganje u kapitalne projekte osnov za jačanje saradnja dvije prijateljske zemlje.

Milatović je pohvalio uspjehe Srbije i istakao da je Crna Gora mala zemlja sa otvorenom ekonomijom i velikim potencijalnom za dalji napredak i razvoj.

“U odnosu na vas naša ekonomija nije dovoljno diversifikovana. Vi ste bili jedna od zemalja u Evropi koju je kriza najmanje pogodila. To je zaista impresivno. Raduje nas ekonomski razvoj koji trenutno Srbija ima, od toga benefite ima cijeli region. Sa druge strane mi smo ove godine ispravili greške prošle vlasti i naša zemlja je otvorila granice za Srbiju, sto znači i privredi i građanima obje zemlje“, naglasio je ministar.

“Isti smo narod kako kažu, bratski i moramo sto više raditi zajedno, iako nam je već saradnja odlična, i što se tiče spoljnotrgovinskih poslova, ali i onih budućih. Imaćemo prilike da se vidimo u Podgorici, kada budete smatrali da treba, mi smo tu. Mnogo je tačaka za saradnju“, kazala je ministarka Atanasković.

Jačanje privrede je generator ekonomskog rasta, povećanja zaposlenosti, unaprjeđenja životnog standarda i ukupnog napretka zemlje.

“Zaista postoji potreba organizovanja velikog privrednog foruma, gdje bi nova Vlada prezentovala našu viziju srpskim privrednicima jer je Srbija Crnoj Gori najznačajniji spoljnotrgovinski partner“, kazao je Milatović.

Ministri su se saglasili da događaj bude organizovan u drugoj polovini septembra tekuće godine, uz poziv ministra Milatovića da se događaj održi upravo u Crnoj Gori.

“Ovaj događaj bi dodatno dao jedan politički stimulans ekonomskoj i privrednoj saradnji između naše dvije zemlje“, istakli su.

Nadalje, tokom sastanka razmijenili su mišljenja i o aktuelnoj situaciji u regionu i borbi protiv pandemije korona virusa i svim njenim negativnim posledicama po društvo.

Send this to a friend