Ekonomija

Produžen rok: Zdravstveni i prosvjetni radnici turističke vaučere mogu iskoristiti do kraja godine

Vlada Crne Gore produžila je rok do koga zdravstveni i prosvjetni radnici mogu iskoristiti turističke vaučere. Kako je za CdM saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, turističke vaučere u vrijednosti od 200 eura, sada je moguće iskoristiti do kraja godine.

“Kao što Vam je i poznato, realizacija turističkih vaučera od strane zdravstvenih i prosvjetnih radnika je bila predviđena do 30.juna, međutim Vlada je odlučila da produži rok realizacije ove mjere do 31. decembra 2021. godine”, kazali su za CdM iz resora Jakova Milatovića.

Putem elektronske pošte na adresu [email protected] i preko arhive Ministarstva ekonomskog razvoja pristiglo je 555 prijava izdavaoca privatnog smještaja.

“Najveći broj prijava je pristigao sa juga naše zemlje, ali bilo je interesovanja i iz centralnog i sjevernog dijela Crne Gor”, navode iz ovog resora.

Prva faza ovog projekta koja se odnosila na proces prijave vlasnika privatnog smještaja koji su zainteresovani za učešće u ovom projektu i selekcija dostavljenih aplikacija na Obavještenju koje je raspisalo Ministarstvo ekonomskog razvoja je uspješno završena.

“Komisija koja je radila na pregledu dostavljenih prijava je obradila sve dostavljene aplikacije i sačinila listu od 415 aplikacija koje su ispunile kriterijume prema Obavještenju”, ističu u Ministarstvu.

Ministarstvo ekonomskog razvoja je prikupilo sve neophodne podatke od Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta koji se odnose na imena i broj zainteresovanih zdravstvenih i prosvjetnih radnika koji žele da iskoriste povoljnosti turističkih vaučera.

Pripremljena je, kažu, baza podataka koju čine zdravstveni i prosvjetni radnici koji su zainteresovani da iskoriste povoljnosti turističkih vaučera. Na web sajtu koji će uskoro biti u funkciji oni će moći da nađu sve potrebne informacije, odnosno na koji način će svoje vaučere moći da realizuju.

“Pripremljena je web platforma na kojoj će se naći sve potrebne informacije o korišćenju turističkih vaučera, tj. naći će se sve potrebne informacije kako za izdavaoce privatnog smještaja koji su ispunili kriterijume prema Obavještenju tako i za zdravstvene i prosvjetne radnike. Ovim putem, potencijalni korisnici vaučera će imati detaljan pregled dostupnog smještaja i na brz i jednostavan način će moći da izvrše odabir i preuzmu vaučer”, navode u Ministarstvu.

S.Đukanović

Send this to a friend