Ekonomija

Projekat uređenja Sutomora vrijedan 5,2 miliona eura

Vrijednost cjelokupnog projekta uređenja Sutomora, odnosno radova kroz IV faze, procjenjen je na 5,2 miliona eura, saopšteno je na sastanku koji je održan u Upravi javnih radova ovim povodom.

Sastanku su prisustvovali direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i direktor JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić sa saradnicima.

Kako su naveli iz Morskog dobra, njihovi predstavnici danas su Upravi javnih radova dostavili kompletnu tehničku dokumentaciju projekta uređenja Sutomora koju je izradilo ovo preduzeće, kao preduslov za raspisivanje Javnog poziva.

“Prva faza podrazumjeva izgradnju trga i dijela šetališta na kojem su predviđene ugostiteljske terase, koje kroz ovaj projekat treba da dobiju unificiran i sveden izgled, sa konstrukcijama od lakih materijala i diskretnih boja. Popločavanje trga i šetališta vršiće se prema projektnoj dokumentaciji kvalitetnim kamenim pločama bijele boje. Za I fazu, od ukupno IV faze rekonstrukcije, planiran je iznos od preko milion eura, od čega je JP za upravljanje morskim dobrom izdvojilo 425.000 eura, dio sredstava izdvojila je Opština Bar i dio sredstava Uprava javnih radova, koja će biti nosilac projekta. Očekivanja su da radovi na I fazi rekonstrukcije Sutomora krenu već od jeseni”, saopšteno je iz Morskog dobra.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nostalgicar
Gost
Nostalgicar

Idieja je dobra, ali najveci problem su veći delovi plaze dati privatnicima koji su uzurpirali veli deo plaze, pa sad posten čovek nema gde spustiti ni peškir. Takvi postupvi su proterali mnoge turiste sa tih prostora.

Mala Sirena
Gost
Mala Sirena

Pojedini kafići su izgrađeni (betonirani) na samoj pješčanoj plaži.

Mještanin
Gost
Mještanin

Pred sezonu i kad vlast gubi kredibilitet hvataju se uredjenja Sutomora. Priča u prazno.

Nada
Gost
Nada

Pa zasto samo izgradnja i uredjenje sutomora da li opstina bar zna da je i naselje lise potok – Canj takodjer u njihovoj nadleznosti a da u XXI vjeku nemaju rjeseno vodosnabdjevanje i kanalizaciju! Sramota, samo se forsira Sutomore a mi nikako i nikada kao da smo nedodjija!

Moje ime
Gost
Moje ime

Nista mi u Sutomoru nemamo isto kao i vi tamo. Ista saka jada.

Bnjj
Gost
Bnjj

CG razvoj sminkanje gradova dje nema zivota i posla ko ce da vam ide tim pustim mjestom koje zivi samo 3 mjeseca dje nema radnih mjesta

raditi
Gost
raditi

zasto da ulazes nedje dje mora da se radi cijele godine.

vlado
Gost
vlado

malo je 5 miliona

vlado
Gost
vlado

nidje nevidjoh u projektu kantu za smece i javni wc. lijepo cemo ga napravoit a onda…. ko ce ovo da odrzava?

Elma
Gost
Elma

Aj baa da vidimo da ovo sprovedete u realnost cisto sumnjam

Sova
Gost
Sova

Veći je doživljaj muzika, nego izgled. Sjedim na terasi i čujem 4-5 različitih pjesama istovremeno. Sprdnja!

Pero zabjelo
Gost
Pero zabjelo

I?
Kad ce krecat’ ne vidjeli se?
2050.?

Sales
Gost
Sales

Ovo su isto rekli prosle godine i radovo su trebali da pocnu u oktobru 2018

Moje ime
Gost
Moje ime

Ne vjerujem dok ne vidim gotov proizvod.
Slusamo ovu pricu decenijama. Samo vam lud
i glup moze vjerovati.

Send this to a friend