Ekonomija

Propao tender za žičaru Kotor – Lovćen

Tenderska komisija za sprovođenje javnog nadmetanja za dodjelu ugovora o koncesiji za projekat žičare Kotor – Lovćen proglasila je tender neuspješnim,navodi se u Vladinom dokumentu. Do 28. februara na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma nije pristigla nijedna ponuda za žičaru.

Na javni oglas u propisanom roku dvije kompanije iz Crne Gore podnijele su zahtjeve za otkup tendrske dokumentacije i to: Novi Volvox d.o.o iz Podgorice i Zetagradnja d.o.o iz Podgorice.

“U toku tenderskog postupka, ove kompanije su u skladu sa Zakonom o koncesijama podnijele zahtjeve za produženje roka za dostavljanje ponuda. Ministarstvo održivog razvoja i turizma to nije prihvatilo, uz obrazloženje da su u pripremi tenderske dokumentacije cijenjene sve okolnosti i neophodne radnje koje je bilo potrebno izvršiti u roku od 30 dana za pripremu ponude, u skladu sa Zakonom i uslovima istaknutim u pozivu i tenderskoj dokumentaciji”, navodi se u Vladinom dokumentu.

Takođe, Ministarstvo je od jedne kompanije primilo dva zahtjeva za pojašnjenje tenderske dokumentacije i blagovremeno dostavilo odgvore.

“S obzirom da do krajnjeg roka, 28.februara nije stigla nijedna ponuda, Tenderska komisija proglasila ga je neuspjelim”, navodi se u dokumentu.

Podsjetimo da je na prijedlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Vlada 5. decembra prošle godine usvojila Koncesioni akt za realizaciju projekta žičare Kotor – Lovćen i zadužila Ministarstvo da sprovede neophodne aktivnosti za objavljivanje Javnog oglasa, koji je objavljen 27. januara ove godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zvezdan
Gost
Zvezdan

Ne mogu da se ugrade 5-6 miliona briga njih za narod

Bnjj
Gost
Bnjj

Sve je u Cg propalo

Riki
Gost
Riki

Tačno moj Bnjj-negativac, pa je propala i veliko srbijanska ideologija. Nikad više 1918.

Samo da dodam
Gost
Samo da dodam

Da li ste vi ljudi pročitali tekst,ili na svaku vijest na CDM-u,bez čitanja sadržaja,odmah ulazite da pišete zajedljive komentare???
Da li sam ja JEDINI KOJI JE PROČITAO I RAZUMIO da lijepo piše “tender je poništen jer nije pristigla ni jedna ponuda za žičaru”???
Šta nije jasno u tekstu???

Sefket
Gost
Sefket

Prijjestonica i prijjjestonicke rabote.

Riki
Gost
Riki

Jel ti to ime po đedu nađenuše.

uippp
Gost
uippp

Arhitekta neka stavi kosi krov. Ima snijega gore na Lovćen dosta zimi.

Kris
Gost
Kris

Kako je napravise dubrovcani 200 godina su ispred nas svaka čast

Sramotan covjek
Gost
Sramotan covjek

DPSova.Prevara.Zicara se gradi vec 20 .isto kao i Fabrika cokolade na Cetinje.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Pricalo se Cetinje- Lovcen – Kotor a sad samo Lovcen- Kotor. Cak se i spominjalo Budva -Lovcen i Cetinje-Lovcen-Kotor. Nece od toga nista biti u skorije vrijeme a po mene bi bio bas dobar potez da Cetinje digne malo iz mrtvih i mislim da bi bio profitabilan. Cak bi Cetinje samo moglo do izgradit sa kreditom a da se vrace… Više »

Grbljanin
Gost
Grbljanin

A crnoga li Kotora.Nikava gradnja u njega ne moze se sa andjelima zavrsiti.Koliko se samo planiralo pa se nije ostvarilo.Koliko se samo projekata pocelo a se nije zavrsilo.

Karl Marx
Gost
Karl Marx

Ne misle završavat onaj sportski centar što ga započeše. A počeli su ga nedavno ironično rečeno.

Banja CT
Gost
Banja CT

Vidi stvarno da je propao tender dje je sad bivši predsjednik cg Fijip koji je u dvije predsjednice kampanje na Cetinju govorio da Ce zicara bit brzo završena

V4Vendeta
Gost
V4Vendeta

Fabrka cokolade..zicara…sta god je Bogdanovic obecao, propalo je a on i dalje u fotelji

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Najverovatnije neko nije mogao da se ugradi u taj projekat pa je zato i propao 🤔🤔🤔

Riki
Gost
Riki

To je, i dosta sličnih, priča za ovce prije šišanja, da budu mirne. Šišanje je najavljeno na jesen.

Middle Finger
Gost
Middle Finger

A i da je naprave narod bi to pokra’ – kablove i ostalo

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Nisu se mogli potalit.. ne daj boze da predas ponudu za to.. kazu da je svaki do sad samo zbog toga propao.. tako pricaju po kotoru.. bar ovi sto su bili na vlast 2 godine, do prosle godine..

Nikolaidis
Gost
Nikolaidis

A neeeeeeee, pa necuuuu

Send this to a friend