Ekonomija

Proširen putni pravac Fundina – Zatrijebač

Putni pravac Fundina – Zatrijebač proširen je u dužini od 24 kilometra, saopšteno je iz PG Biroa.

Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj Marko Rakočević, direktorica „Putevi“ d.o.o. Glavnog grada Violeta Klikovac i potpukovnik Vojske Crne Gore Saša Ivanović obišli su danas radove na tom putu.

Tom prilikom, Zef Đuravčaj je, u ime Odbora dijaspore izrazio zahvalnost gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću i njegovim saradnicima koji su podržali realizaciju ovog važnog  projekta i dali značajan doprinos da se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

“Rukovodstvo Glavnog grada je ovim činom ispunilo svoje obećanje i potvrdilo poštovanje prema građanima koji žive na tom prostoru”, ocijenio je on.

Zahvalio se i Vojsci Crne Gore i dijaspori na snažnoj podršci i saradnji.

Direktorica „Putevi“ d.o.o. Glavng grada, Violeta Klikovac je istakla da je Glavni grad prepoznao značaj tog projekta i u saradnji sa dijasporom i Vojskom Crne Gore krenuo u  realizaciju proširenja putnog pravca  Fundina – Zatrijebač sa postojećih tri metra na šest do osam metara širine.

Ona je naglasila da taj putni pravac povezuje 19 sela i 180 domaćinstava i da će „Putevi“ u narednom periodu, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da doprinose faznoj realzaciji cjelokupnog projkta kroz isporuku asfaltne mase.

Potpukovnik Saša Ivanović je izrazio zadovoljstvo što Vojska Crne Gore realizuje pomenuti projekat u saradnji sa Glavnim gradom i dijasporom sa područja Fundine i Zatruijebča.

On je ocijenio da je to nastavak uspješne saradnje Vojske Crne Gore i Glavnog  grada u dijelu proširenja i probijanja puteva na teritoriji Podgorice koja će se i ubuduće nastaviti planiranom dinamikom.

Potpukovnik Ivanović se zahvalio predstavnicima gradske uprave i mještanima na saradnji i međusobnoj podršci tokom izvođenja radova.

Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj Marko Rakočević  ocijenio je da je projekat proširenja putnog pravca  Fundina – Zatrijebač rezultat vrijednog rada i zajedničkih napora Vojske Crne Gore, Glavnog grada i dijaspore.

On je konstatovao da Glavni grad podstiče ravnomjeran razvoj i podržava ruralna područja u realizaciji konkretnih projekata koji doprinose većem kvalitetu života.

Sekretar Rakočević je zaključio da se realizacijom ovakvih i sličnih projekata stvaraju pretpostavke da se valorizjuju turistički i poljoprivredni potencijali Glavnog grada i stvaraju uslovi da građani više ostaju i vraćaju se selima, naglašavajući da će gradska uprava nastaviti da podržava ovakve projekte.

Send this to a friend