Ekonomija

Prosječan majski račun za struju 26,74 eura

Domaćinstva su u maju potrošila 87,522,320 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 13,4% manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u aprilu, odnosno oko osam odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom maja prošle godine, saopšteno je iz Elektroprivrede.

“Prosječan majski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 26,74 eura. Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 16,26 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Nikšiću gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 32,54 eura”, kaže se u saopštenju.

Čak 66,5 odsto domaćinstava, dodaju, dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 19,3 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 12,6% kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 1,6 odsto kupaca.

“Majske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 53,1 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 191.582 kupaca. Na majskom računu, po odluci EPCG, u cilju ublažavanja posljedica pandemije COVID 19 , obračunate su duple subvencije za 21.550 kupaca kojima Ministarstvo rada i socijalnog staranja odobrava subvencije po osnovu socijalnih i materijalnih davanja. Duple subvencije su obračunate i na aprilskom računu, a isti princip primjeniće se i na računima za jun”, saopšteno je iz Elektroprivrede.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
NikolaCudnozokaOprem DobroEmanon
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Je li srbima isto skupo kao i meni ili su im i tu ugrozena prava. Placamo najskuplju struju, placamo gubitke na mrezi pa dje to ima

zoka
Gost
zoka

hahah njima je start toliko a ne prosjek…kako da neee..

Oprem Dobro
Gost
Oprem Dobro

A džaba vam ta priča!

Emanon
Gost
Emanon

Dajte prosecne mesecne iznose racuna po regionima. Koliko je na severu, centralnom delu i na primorju. Ista situacija kao sa vodom, struja skuplja na primorju 3x nego u ostalim delovima drzave.

Cudno
Gost
Cudno

Slazem se da je skuplja dobili 20 e veci racun , da mi je znati kako ??? A pri tom jos ni klimu nismo palili.
A ovaj njihov “prosek” je smesno i nerealno

svasta
Gost
svasta

znaci, ako niko ne boravi u tom objektu, pa bude pretplata 5e i 20e dazbina uz pretplatu, e onda moze bit toliki racun…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Е да ми је просјечна плата и прсјечан рачун за струју мени би живот био доста једноставнији. Плата ми је испод просјече, а рачун дупло већи. Но да се здраво!

Animus
Gost
Animus

Na primorju 50e…

Send this to a friend