Ekonomija

Prosječan oktobarski račun za struju 27,51 eura

EPCG

Prosječan oktobarski račun za struju za domaćinstva na nivou Crne Gore, kad se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 27,51 eura, saopšteno je danas iz Elektroprivrede Crne Gore.

Kako ističu u EPCG, domaćinstva su u oktobru 2019. godine potrošila 85.702.572 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 7,2 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u septembru 2019. godine, odnosno 0,6 %odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom oktobra 2018. godine.

“Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,04 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Nikšiću gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 32,17 eura”, navode u Elektroprivredi.

Čak 66,8 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 20,1 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 11,5 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 1,6 odsto kupaca.

Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 57,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 204.283 kupaca.

EPCG podsjeća da je 1. oktobra pokrenula sedmi ciklus akcije “Podijelimo teret”, namijenjen svim kupcima iz kategorije “domaćinstva” koji duguju za utrošenu električnu energiju.

”Podijelimo teret 7” trajaće do 31. decembra. Sva domaćinstva kojima ističu Sporazumi iz akcije ”Podijelimo teret 5”, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima.

“Akciji se mogu priključiti kupci iz kategorije “domaćinstva“ uz neophodan uslov da su izmirili posljednja tri računa ili imaju kumulativnu uplatu koja pokriva taj iznos. Domaćinstva koja se priključe akciji ”Podijelimo teret 7”, stiču pravo na brojne povoljnosti: otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum i obustava obračuna zatezne kamate”, zaključuju u Elektroprivredi Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Brza isidora
Gost
Brza isidora

Ta nemojte kazti!!?

Yoyo
Gost
Yoyo

Meni je za septembar stigao racun od 100 eura a za avgust 80 eura. U pitanju je stan od 46 kvadrata. Koga vi to lazete!

Risto Penta
Gost
Risto Penta

Lažovi.

Pjer
Gost
Pjer

Kome gospodo kome
Jos ispod 100 e ne platih
Koga brijete odje

Eto
Gost
Eto

E stvarno, sram vas bilo zbog ovoga objavljivanje.
Meni je racun za struju oko 80e.
Radim u firmi gdje ima dosta zaposlenih i uglavnom se krece izmedje 60- 80e.
Ne znam kakav je ovo prosjek i na koji nacin se racuna?
E, da, moguce da u obracun ne ulaze one ” naknade i PDV😂😂😂😂😂

Send this to a friend