Ekonomija

Prosječan račun za struju u junu 29,43 eura

Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, kada se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 29,43 eura, saopštili su danas iz Elektroprivrede Crne Gore.

Domaćinstva su u junu potrošila 89.585.028 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 6,1 odsto više u odnosu na majsku potrošnju, odnosno 1,2 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom juna 2017. godine.

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,78 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 38,64 eura. Račun vrijedan više od 150 eura dobiće svega 0,71 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,15 odsto kupaca”, navode u EPCG.

Junske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 54 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 186.910 kupaca.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AAaaa
Gost
AAaaa

Na koji štos se računaju ovi prosječni računi..kakva je to matematika.Vjerovatno u kucama gdje niko ne živi nema mašine za robu ne kuva se..pa kad klimu ne pališ cetvoro clana porodica ima račun oko 70 eura

Jenefer
Gost
Jenefer

Notorna laz.

Puz Demon
Gost
Puz Demon

Svakoga mjeseca cista laz.I samo kradja do bola.Kako molim vas sada i u januaru isti rn.Pa gospoda su na digitalne satove namontirala ko zna koliki procenat vise kilovata.Pa to bi i ludi shvatio.Lupez do lupeza.Dokle vise ljudi moji.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Pjer i meni.Uzeli su neki prosijek i kradu nas i sisaju kao ovce.Jos placam na rate redovno da me ne iskljuce.Ako platim 1.u mjesecu gotovo je.U sred sezone su je iskljucili.Jos je u Ko zena rekla.Ne smiju je ukljuciti pinovo nego za 24h.Eto dje mi zivimo i ko nas pokrade.Rn.su zastareli ali iskljucenje pa na sudu 3god.najmanje.U zivotu ovoliku pljacku… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Niko se ne buni tako da nema problema izgleda

Pjer
Gost
Pjer

Mene su ovi prosjecni racuni neprevazidjeni.Nikad ne platih ispod 120 eura niti zimi niti ljeti e sad budi pametan junace

Send this to a friend