Ekonomija

Prosječan septembarski račun za struju iznosi 29,35 eura

Prosječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 29,35 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore EPCG.

Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,48 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 38,66 eura.

“66,2 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 20,8 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 10,9 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 2,1 odsto kupaca. Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 58,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 207.555 kupaca”ističu u EPCG.

Domaćinstva su u septembru 2019. godine potrošila 92.328.050 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 26,5 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u avgustu 2019. godine, odnosno 1,5 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom septembra 2018. godine.

Elektroprivreda Crne Gore pokrenula je 1. oktobra sedmi ciklus akcije “Podijelimo teret”, namijenjen svim kupcima iz kategorije “domaćinstva” koji duguju za utrošenu električnu energiju. Akcija “Podijelimo teret 7”, trajaće do 31. decembra. Sva domaćinstva kojima ističu Sporazumi iz akcije “Podijelimo teret 5”, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima.

Akciji se mogu priključiti kupci iz kategorije “domaćinstva” uz neophodan uslov da su izmirili posljednja tri računa ili imaju kumulativnu uplatu koja pokriva taj iznos.

Domaćinstva koja se priključe akciji “Podijelimo teret 7″stiču pravo na brojne povoljnosti: otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum, obustava obračuna zatezne kamate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Atlas
Gost
Atlas

Ja sam medju ove 2,1% 👌

Neko Tamo
Gost
Neko Tamo

Znate li bi ikoga ko ima račun za struju isod 30€?

Slavko
Gost
Slavko

Jos jedna laz u nizu…

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Sve je jeftinija struja prijatelji! Hvala!🔌 💶💶💶😁

Astra
Gost
Astra

Lažu, lažu, lažu, i samo lažu

Send this to a friend