Ekonomija

Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji iznosi 1.162 eura

Foto: Ilustracija

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine iznosila je 1.162 eura i manja je za 0,9 odsto u odnosu na isti kvartal 2017. godine, dok je za 7,7 odsto veća u odnosu na IV kvartal 2017. godine, saopšteno je iz MONSTA-a.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u posmatranom periodu iznosila je 1.143 eura i veća je za 2,1 odsto u odnosu na prvi kvartal 2017. godine, dok je za dva odsto veća u odnosu na IV kvartal prošle godine.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2018. godine u primorskom regionu iznosila je 1.355 eura, u središnjem regionu 752 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 672 eura.

“Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, pojašnjeno je iz MONSTAT-a.

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u prvom kvartalu 2018. godine iznosila je 1.176 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 633 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bomi
Gost
Bomi

A dje to?…Vidi na primorje sto se cini….nisam naiso na manje od 1500 €

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Šta li rade ovi iz Monstata 20 dana mjesečno kad ove izvještaje pripreme za 3 dana. Treba udomljavat đecu političara…

Send this to a friend