Ekonomija

Prosječna zarada u avgustu iznosila 532 eura

Ilustracija

Prosječna zarada (bruto) u avgustu ove godine u Crnoj Gori iznosila je 795 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 532 eura, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

Prosječna (neto) zarada u avgustu u odnosu na jul zabilježila je rast od 0,4 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u avgustu ove godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,7 odsto.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u avgustu u odnosu na jul zabilježile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne zarade u istom periodu zabilježile rast od 0,3 odsto”, navode iz MONSTAT-a.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (3,2 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,8 odsto), Usluge smještaja i ishrane (1,7 odsto), Obrazovanje (1,3 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (1,1 odsto), Finansijske djelatnosti i osiguranje (1,1 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo (jedan odsto), Vađenje ruda i kamena (jedan odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,8 odsto), Državna uprava (0,2 odsto).

Pad prosječne zarade zabilježen je u sljedećim sektorima djelatnosti: Poslovanje sa nekretninama (3,4 odsto), Prerađivačka industrija (2,8 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (1,4 odsto), Informisanje i komunikacije (1,4 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (1,1 odsto), Zdravstvena i socijalna zaštita (0,9 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama (0,8 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (0,7 odsto) i Građevinarstvo (0,2 odsto).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bojan
Gost
Bojan

Kome?

Cosak
Gost
Cosak

Hahahahahahahshaha
Sto zapocese prosli, nastavise novi vlastodrsci

Nkkkk
Gost
Nkkkk

Ada istina je to jer ministarske plate od nekoliko hiljada vazda su povecavale prosjek obicnog gradjanina a da kukavac nije ni znao okle tolika kad ih nema u novcaniku!🤣

Crnogorski
Gost
Crnogorski

A minimalna će bit veli 450,e moj Spajke

Miki
Gost
Miki

Svaka plata ispod 600 eura na ovakve cijene je smijesna.

Cosak
Gost
Cosak

Cetvoroclanoj familiji samo za frizider treba 400e mjesecno . Prosli su spominjali Monako a novi Luksemburg valjda, tuda nedje. Zasluzili smo SVE ovo. Skupstina tj svi oni u njoj su ogledalo “naroda”, kako god ih nazvao

Mladen
Gost
Mladen

A potrosacka korpa 932

Miki
Gost
Miki

Nelegalno koristimo evro

vbbvvbb
Gost
vbbvvbb

manje zaposlenih pa je zato prosjeku veći

Bnjj
Gost
Bnjj

Laž. Prosečna nije viša od 400e.

Send this to a friend