Ekonomija

Protest protiv istraživanja nafte: Marširaju od Ulcinja do Herceg Novog u petak

Grupa SOS za Montenegro organizovaće protestni marš protiv seizmoloških istraživanja nafte i gasa iz podmorja Crne Gore, u petak 9. novembra.

Povorka polazi iz Ulcinja u sedam sati sa Male plaže, i u naredna četiri dana stiže do Herceg Novog, što znači da je protesni marš dug 145 kilometara.

“Pozivamo građane, stručnjake, NVO i medije da nam se pridruže”, poručili su iz SOS za Montenegro.

Podsjetimo, tri broda norveške kompanije Shearwater, koji će istraživati naftu u crnogorskom podmorju, trebalo bi da uplove u barsku luku 9. ili 10. novembra.

Radi se o brodovima Polar Empress, Ocean Mermaid i 7. waves. Prvi brod je naučno-istraživački, koji će na sidrištu obaviti potrebne dolazne formalnosti, a druga dva, koja će pružati podršku u istraživačkim aktivnostima, uploviće u Port of Adria.

Projekat će trajati 45 dana, a podrazumijeva 3D seizmička ispitivanja crnogorskog podmorja, potvrdili su nam u agenciji Nimont, koja je agent brodova poznate norveške kompanije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milka
Gost
Milka

Peta kolona -izdajnici -na izdisaju , što više hoće da ekonomski, vjerski i nacionalno da zgaze Crnu Goru ali tvrd je orah voćka čudnova

Cirilo
Gost
Cirilo

Emirati ne zagadise prostor.Sve im cvjetaVode koliko hoces u pustinji.Sve blagodeti pruzaju a plaze blistaju od cistoce.Ocistite vi vase smece i ryglo.Zagadismo smo sve.od mora do planine.Bolje se uhvatite ciscenja prirode a MARS za neko drugo vrijeme.

Primorac
Gost
Primorac

Koji kreten moze da lupa gluposti da se vrsi zagadjenje exploatacijom nafte i gasa to samo nepismeni kreten moze da tvrdi. radio sam u emirate na platformi znam kako i sto se radi. Vise zagadjujemo sami sa smećem sto bacamo svuda sto puta nego bilo koja busotina.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

E da Bog da, da nadju naftu i gas pa nam turizam nece ni trebati i ako ne znam kakve veze ima to dvoje. Evo Emirati, Katar i Bahrein imaju najcistije i najljepse more pored svih busotina. Kakvih samo sulutnjaka odje ima!!!! Mada mozda samo hoce pare da iznude tj da im neko da novac da ne burlicu

Xoxo
Gost
Xoxo

Nista drugo! Ne rade oni ovo zbog ideala no zbog para!

Boka bay
Gost
Boka bay

Ma jao kakva podrska cujete li vi sebe..pa nije seismic survey vessel neko kome je potrebna asistencija hahahahaha kuku sto rade novinari

Gusar
Gost
Gusar

kakvi penali..hhahahh

Xoxo
Gost
Xoxo

Aj sa srecom pa da se nađe nafta i gas na Crnogorskom podmorju! Pa neka ovi SOS i ostali penali trabunjaju koliko oce!

Anonimus
Gost
Anonimus

Sa srecom a dobrocinitelji koji nalaze probleme zbog kojih marsiraju samo neka zgubidane

Send this to a friend