Ekonomija počinje projektovanje druge faze

Prva faza izgradnje šetališta na Jazu biće završena u martu

Foto: RTV Budva

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je zaključilo ugovor sa kompanijom Civil Engineer iz Podgorice za projektovanje II faze šetališta duž budvanske plaže Jaz.

“Predmet Ugovora je izrada Idejnog rješenja i glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta na Jazu od postojećeg definisanog šetališta, obalnim zidom ispod katastarske parcele 70 K.O. Prijevor I do zapadnog kraja plaže Jaz na katastarskoj parceli 96 K.O. Prijevor I u dužini od 226 metara. Ukupna površina projektovanja iznosi 1.050 kvadratnih metara”, saopšteno je iz Morskog dobra.

Rok za zavšetak Idejnog rješenja je 40 kalendarskih dana od dana zaključenja ugovora, a rok predaje Glavnog projekta 80 kalendarskih dana od dobijanja saglasnosti na Idejni projekat od strane Glavnog gradskog arhitekte.

“Ukupna vrijednost projektovanja iznosi 15.550 eura, dok je Planom sredstava Javnog preduzeća za 2020. godinu predviđeno 208.000 eura za rekonstrukciju i poločavanje II faze”, naglasili su.

Podsjećaju da je krajem oktobra počelo uređenje i popločavanje I faze izgradnje šetališta na Jazu, dužine oko 380 metara od plaže hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić.

“Radovi na prvoj fazi izgradnje biće završeni u martu 2020. godine, a vrijednost ovih radova iznosi 150.000 eura”, zaključuju u Morskom dobru.

Send this to a friend